Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Parta ei kasva – mistä apua ongelmaan?

Ikoni
Parta ei kasva
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Haluaisitko kasvattaa komean parran, mutta sinulla ei ole luonnostaan tuuhea ja tasaisesti kasvava parta. Monia miehiä vaivaa läikikäs tai epätasainen parrankasvu. Geenit määrittelevät paljon siitä, miten parta lähtee kasvamaan murrosiässä. Toisille kasvaa vahva ja tasainen parta, kun taas toisilla parrankasvu on vähäistä ja keskittyy vain tietyille alueille. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä tehdä, jos parta ei kasva, ja mistä apua ongelmaan voi saada.

Tarkastele elämäntapojasi, jos parta ei kasva

Jos et liiku tarpeeksi, syöt roskaruokaa ja nautit säännöllisesti esimerkiksi alkoholia, nämä kaikki yhdessä saattavat vaikuttaa paljon parran hyvinvointiin. On myös hyvin tärkeää muistaa nukkua hyvin, sillä lepo on erittäin oleellinen asia kehon hyvinvoinnin kannalta.

Ensimmäisenä kannattaa siis keskittyä laadukkaaseen ravintoon ja lepoon. Jo nämä kaksi tekijää vaikuttavat paljon siihen, kuinka tuuhea ja hyvinvoiva parrasta tulee. Jos kärsit esimerkiksi stressistä, muista varata aikaa palautumiseen ja liikkua hyvin.

Jos parta ei kasva, tarkastele ensin seuraavia asioita:

  1. Nukutko tarpeeksi hyvin?
  2. Millainen ruokavaliosi on?
  3. Onko sinulla stressiä?

Lisäravinteet auttavat pitämään parran hyvänä

Ruokavalion lisäksi voi olla hyvä käyttää lisäravinteita, joiden avulla voi saada tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita. Parran kasvun kannalta yksi tärkeimpiä vitamiineja on biotiini, joka on B-ryhmän vitamiini. Yleensä ihmiset saavat biotiinia ruuasta ja sitä muodostuu myös ruoansulatuskanavassa.

Jos sinulla on esimerkiksi ruoansulatushäiriöitä, suolistosairauksia tai käytät ravintona paljon raakoja kananmunia, saatat kärsiä biotiiniin puutteesta. Tällöin on tärkeää hankkia sellaisia lisäravinteita, jotka sisältävät sitä riittävissä määrin.

Kun parta alkaa kasvamaan, sen alle jäävä iho saattaa alkaa hilseilemään. Sitä varten on syytä hankkia partaöljyjä, joka auttaa kosteuttamaan ihoa. Partaöljy tulee lisätä iholle siten, että se varmasti imeytyy hyvin. Jos parta on paksu, öljy saattaa jäädä partaan, mikä on hyvä ottaa huomioon.

Kun parta ei kasva yrityksistä huolimatta

Jokaisella ihmisellä on omanlaisensa tyyli, joka sopii juuri hänelle. Tuuhea ja pitkä parta ei välttämättä edes sovi kaikille ihmisille. Tämän takia on aina hyvä miettiä sitä, minkälaisen parran haluaa kasvattaa.

On olemassa myös sellaisia partamalleja, jotka eivät välttämättä vaadi tuuheaa partaa. Parran leikkaamisella voi luoda erilaisia tyylejä, jolloin huonosti kasvavat alueet voi ajaa pois. Ongelmaksi se saattaa tietysti muuttua silloin, jos välttämättä haluaa tietyn tyyppisen parran. Joka tapauksessa erilaisia tyylejä on hyvä vertailla ja internet on helppo tapa löytää viimeisimmät trendit.

Anna parran kasvaa rauhassa

Kun partaa alkaa kasvattamaan, alussa se saattaa näyttää epäsiistiltä. Silloin kannattaa olla kuitenkin kärsivällinen, sillä partaa ei kannata alkaa siistimään. Jos parrassa on selviä läikikkäitä kohtia, ne peittyvät myöhemmin parran alle, kunhan sen vain antaa kasvaa. Partaa kannattaa alkaa siistimään vasta sitten, kun se on riittävän pitkä ja tuuhea.

Kasvattamisen aikana tulee olla siis ennen kaikkea kärsivällinen. Kutinan tai ihon hilseilyn kanssa ei kannata hätäillä, vaan odottaa rauhassa tulevaa lopputulosta. Hyvä hygienia ja ihonhoitotuotteet auttavat varsinkin parran kasvattamisen alussa, joten niihin on syytä panostaa.

Parta ei kasva – oletko harkinnut parran istuttamista?

Parran istutus voi tulla kyseeseen silloin, jos edellä mainitut apukeinot eivät tuo toivottua lopputulosta. Nykyään partasiirteitä tehdään joka puolella maailmaa, joten kyseessä on hyvin yleinen toimenpide. Suomalaisille hyvä vaihtoehto on Turkki, josta siirteen voi hankkia huomattavasti edullisempaan hintaan kuin Suomessa.

Mikäli olet kiinnostunut parran istuttamisesta Turkissa, saat paljon lisätietoja siitä tältä sivustolta. Jokaisella on mahdollisuus saada ilmainen konsultaatiota asiaan liittyen. Nykyaikaiset parransiirtoon käytetyt tekniikat mahdollistavat todella luonnollisen näköisen lopputuloksen hyvään hintaan.

Picture of Maria

Maria

Maria on ammatiltaan terveydenhoitaja ja lisäksi hän on käynyt läpi ravitsemusterapeutin opinnot. Löydät kaikki Marian kirjoittamat artikkelit täältä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %