Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Hiusvitamiinit

Parhaat vitamiinit hiuksille -opas

Hiuksille on kehitelty monia erilaisia ravintolisiä ja vitamiineja. Hyvät hiusravinteet ja -vitamiinit voivat auttaa varmistamaan, että saat tarpeeksi vitamiineja ja mineraaleja myös hiustupeillesi. Tällöin hiukset kasvavat tasapainoisesti ja saat tuuheammat sekä terveemmät hiukset. Kerromme seuraavaksi tarkemmin, mitä ovat hiusvitamiinit, auttavatko hiusvitamiinit hiustenlähtöön ja millainen on paras vitamiini hiuksille!

Haluatko alennusta hiusvitamiineista?

Anna sähköpostiosoitteesi niin pidämme sinut ajan tasalla! Voit myös saada alennuskoodeja ja muita tärkeitä etuja.

Turkin parhaat klinikat

IdealofMeD

 • #1 Klinikka Turkissa (4,60 / 5,00)
Suositeltu

Asmed

 • #2 Klinikka Turkissa (4,20 / 5,00)

Cosmedica

 • #3 Klinikka Turkissa (4,00 / 5,00)

Mitä ovat hiusvitamiinit?

Hiusvitamiinit on suunniteltu hiusten hyvinvointia ja kasvua varten. Hyvät vitamiinit hiuksille sisältävätkin paljon juuri hiusten tarvitsemia ravinteita.

Varsinaiseen hiustenlähtöön niistä ei silti ole välttämättä hyötyä. Hiustenlähdön syyt voivat johtua monista eri tekijöistä, ja sitä tulisi hoitaa sen mukaan, mikä hiustenlähdön syy on. Hiustenlähdön syy voi kuitenkin olla myös hiuksille olennaisten vitamiinien ja mineraalien puutos, jolloin hiusvitamiineista on apua. Tervettä ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja ei pidä silti unohtaa. Hiusvitamiinit voivat myös olla hyvä apu torjumaan hiustenlähtöä jo ennen kuin se ilmenee.

Hyvät hiusvitamiinit sisältävät tarkasti kootun, optimaalisen määrän tarkoin valittuja, nimenomaan hiusten hyvinvointiin vaikuttavia vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita ja mineraaleja.

hiusvitamiinit pöydällä

Kuinka hiusvitamiinit vaikuttavat hiuksiin

Hiusravinteet ja -vitamiinit tukevat hiusjuurten ja päänahan hyvinvointia. Hiusvitamiinit voivat olla hyvä vaihtoehto, jos ravinto on liian yksipuolista tai vain haluaa ravita hiuksia sisältäpäin ravintolisillä.

Hiukset tarvitsevat erilaisia vitamiineja, kivennäisaineita sekä esimerkiksi rasvahappoja pysyäkseen vahvoina ja terveinä. Jos hiukset eivät saa riittävästi tarvittavia ravinteita, voi seurauksena olla hiustenlähtö, jolloin hiusten määrä voi vähentyä ja hiusten laatu muuttua hennommaksi. Tämän vuoksi vitamiini hiusten kasvuun voi olla erittäin hyödyllinen monille.

Vitamiini hiusten kasvuun ja hiustenlähtöön voi siis auttaa tekemään hiuksista terveemmät ja tuuheammat.

Paras hiusvitamiini - vertailu

Seuraavassa esittelen muutamia markkinoiden suosituimpia hiusvitamiineja, ja niiden parhaita ominaisuuksia. Toivottavasti tämä auttaa sinua löytämään sinulle sopivat vitamiinit helpommin.

Vertailussa ovat Yummy Gummy -hiusvitamiinit, IdealofMeD-hiusvitamiinit ja Hairburst Healthy hair -hiusvitamiinit.

Yummy Gummy -hiusvitamiinit

yummi haircare
32,90 €

IdealofMeD -hiusvitamiinit

hiusvitamiinit
40,00 €

Hairburst healthy hair -hiusvitamiinit

hairburst healthy hair
26,90 €
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Hiuksille hyväksi olevat vitamiinit

Monien vitamiinien on todistettu tutkimuksissa olevan hyväksi hiusten hyvinvoinnille. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen on määritellyt, että seuraavilla vitamiineilla ja hivenaineilla on vaikutusta hiusten hyvinvoinnille:

 • Biotiini, eli B7-vitamiini
 • Seleeni
 • Sinkki
 • Kupari (vaikuttaa
 • väripigmenttiin)

Hiusten hyvinvointiin vaikuttavat monet muutkin tärkeät vitamiinit ja ravinteet, kuten omega-3-rasvahapot ja riittävä proteiinin ja raudan saanti. Mutta mikä sitten on paras hiusravinne juuri omille hiuksille? Lue seuraavaksi hieman tarkemmin muutamista hiuksille tärkeistä vitamiineista ja ravinteista.

Biotiini

Biotiinilla tai B7-vitamiinilla on tärkeä rooli niin ihon, hiusten kuin kynsienkin terveyden ylläpidossa. Biotiini onkin parhaimpia vitamiineja hiuksille. Sen puute on myös liitetty hiustenlähtöön. Biotiinia voi olla vaikea saada ruoasta etenkin, jos on kasvissyöjä. Sitä saa esimerkiksi possun ja häränlihasta, kananmunista, lohesta ja maapähkinävoista.

C-vitamiini

C-vitamiini on myös tärkeässä osassa. Se on tärkeässä osassa ensinnäkin kollageenin muodostumiselle, sillä C-vitamiini edistää elimistön omaa kollageenisynteesiä. Kollageeni taas on hiuksia vahvistava proteiini.

Lisäksi C-vitamiini suojaa elimistöä vapailta radikaaleilta ja edistää raudan imeytymistä. Liian alhainen rautapitoisuus voi edistää hiustenlähtöä.

D-vitamiini

D-vitamiinin syönti voi olla hyödyllistä myös. On nimittäin havaittu yhteys pälvikaljun ja alhaisten D-vitamiinitasojen välillä. D-vitamiinin merkitystä hiusten hyvinvoinnille ei silti osata vielä tarkasti määritellä. Kesäisin Suomessa iholle paistava aurinko muodostaa yleensä tarvittavan määrän D-vitamiinia, mutta talvisin suomalaisten on huolehdittava itse D-vitamiinin riittävästä saannista.

A-vitamiini

Hiusten hyvinvoinnille on merkittävää myös A-vitamiinin rooli talin muodostuksessa. Tali nimittäin kosteuttaa päänahkaa ja auttaa pitämään hiukset terveinä. A-vitamiinin puutos voi myös aiheuttaa hiustenlähtöä. A-vitamiinia saa muun muassa pinaatista, porkkanoista, kurpitsasta, maksasta ja kalanmaksaöljystä.

B12-vitamiini

Tämän vitamiinin puutos liitetään usein hiustenlähtöön, vaikka B12-vitamiinin toimintaperiaatetta asiassa ei täysin ymmärretä. Sen kuitenkin ajatellaan edistävän hiusten kasvua, sillä vitamiinilla on olennainen osa hiustuppien solujen jakautumisprosessissa.

Eläinperäiset tuotteet, kuten maito- ja lihatuotteet, ovat ainoita tämän vitamiinin hyviä luonnollisia vitamiinin lähteitä, joten etenkin kasvissyöjät ja vegaanit kärsivät todennäköisemmin B12-vitamiinin puutoksesta.

E-vitamiini

E-vitamiini on C-vitamiinin tapaan antioksidantti, joka suojelee hiuksia oksidatiiviselta stressiltä. Eräässä tutkimuksessa henkilöt, jotka kärsivät hiustenlähdöstä, huomasivat myös uusien hiusten kasvun lisääntyneen 34,5 % E-vitamiinilisän käytön jälkeen.

Sinkki

Sinkki on liitetty pälvikaljuun ja sillä on tärkeä rooli hiustupen toiminnassa. Hiustenlähdön lisäksi tämän ravinteen puute voi johtaa immuunipuolustuksen heikkenemisen ja hormonitoiminnan epätasapainoon.

Seleeni

Seleeni on hivenaine, joka muun muassa tappaa hilsettä aiheuttavia sieniä ja suojaa hiuksia vapailta radikaaleilta. Hiustenlähtö on myös yksi tämän hivenaineen puutoksen oire.

Foolihappo

Foolihappo tukee solujen kasvamista. Näihin soluihin kuuluvat myös ne solut, jotka sijaitsevat hiuksia kasvattavissa hiustupeissa. Se auttaa lisäksi muodostamaan uusia punasoluja, jotka taas kuljettavat hiustuppeihin niiden tarvittavat ravintoaineet.

Rauta

Riittävä raudan saanti on suuressa roolissa siinä, että hiukset säilyttävät oman luonnollisen tuuheutensa. Rauta vahvistaa hyvää verenkiertoa, joka on tärkeää hiustupille.

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahapot ravitsevat hiuksia. Ne myös esimerkiksi vähentävät hiljaista tulehdusta, joka taas voi aiheuttaa hiustenlähtöä.

Hiusvitamiinien vaikutukset eri hiustyyppeihin

Hiusvitamiinien käytön hyödyt voivat vaihdella hiustyypistä riippuen. Vaikka monet vitamiinit edistävät yleisesti hiusten terveyttä, on hyödyllistä tietää, mitkä vitamiinit voivat erityisesti hyödyttää eri hiustyyppejä. Tässä on joitakin listaamiani esimerkkejä hiusvitamiinien vaikutuksista eri hiustyyppeihin:

 • Kuivat ja elottomat hiukset: Ravitsevat vitamiinit, kuten biotiini (B7-vitamiini) ja E-vitamiini, voivat auttaa kosteuttamaan ja elvyttämään kuivia ja elottomia hiuksia. Ne voivat myös edistää hiusten kasvua ja vahvistaa hiusten rakennetta.
 • Rasvoittuvat hiukset: B-vitamiinit, kuten B3-vitamiini (niasiini) ja B5-vitamiini (pantoteenihappo), voivat auttaa tasapainottamaan talineritystä, mikä voi vähentää rasvoittuvien hiusten ongelmaa. Näillä vitamiineilla voi olla myös hiuksia vahvistavia ja kiiltoa lisääviä vaikutuksia.
 • Hauras ja vaurioitunut hius: C-vitamiini on tärkeä vitamiini hiuskuidun terveydelle. Se edistää kollageenin tuotantoa, mikä voi auttaa vahvistamaan hiuksia ja ehkäisemään haurautta ja vaurioita. Lisäksi keratiini, joka on hiusten pääasiallinen proteiini, tarvitsee riittävästi C-vitamiinia tukeakseen sen tuotantoa.
 • Ohuet ja harvat hiukset: B-vitamiinit, erityisesti biotiini ja B12-vitamiini, voivat auttaa edistämään hiusten kasvua ja parantamaan hiusten rakennetta. Nämä vitamiinit voivat myös lisätä hiusten paksuutta ja antaa sille täyteläisemmän ilmeen.
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Hiusvitamiinien merkitys hiusten kasvulle

Hiusten kasvaminen terveiksi ja vahvoiksi voi riippua monista tekijöistä, ja ravitsemus on yksi keskeisistä näkökohdista. Hiusvitamiinit voivat olla tärkeitä tekijöitä, jotka edistävät hiusten kasvua. Tässä on muutamia tapoja, joilla hiusvitamiinit voivat vaikuttaa hiusten kasvuun:

B-vitamiinit

Monet B-vitamiinit, kuten biotiini (B7), B-vitamiini (pantoteenihappo) ja B12-vitamiini, ovat tärkeitä hiusten kasvun kannalta. Biotiini on erityisen tunnettu kyvystään vahvistaa hiuksia ja edistää niiden kasvua. B-vitamiinit auttavat myös parantamaan hiusten verenkiertoa ja ravinteiden kuljetusta hiusjuurille, mikä puolestaan edistää terveiden hiusten kasvua.

hiusten kasvu hiusvitamiinien avulla

C-vitamiini

C-vitamiini on antioksidantti, joka auttaa elimistöä tuottamaan kollageenia, joka on tärkeä proteiini hiusten rakenteelle. Kollageeni vahvistaa hiusten soluja ja edistää hiusten kasvua. Lisäksi C-vitamiini parantaa raudan imeytymistä, mikä on myös tärkeää hiusten kasvulle.

E-vitamiini

E-vitamiini on tärkeä vitamiini hiusten kasvun kannalta, koska se auttaa parantamaan verenkiertoa päänahassa. Hyvä verenkierto puolestaan edistää hiusten ravitsemista ja terveiden hiusten kasvua. E-vitamiini voi myös auttaa estämään hiusten kuivumista ja haurastumista.

D-vitamiini

D-vitamiinilla voi olla positiivinen vaikutus hiusten kasvuun, koska se auttaa vahvistamaan hiuksia juuritasolla. Lisäksi D-vitamiini on tärkeä tekijä hiusten follikkelien terveydelle.

Parhaat luonnolliset lähteet hiusvitamiineille

Hiusvitamiinit ovat tärkeitä hiusten terveyden ylläpitämisessä, ja niitä voi saada monipuolisesta ruokavaliosta. Tässä on joitakin parhaita luonnollisia lähteitä eri hiusvitamiineille:

Biotiini (B7-vitamiini):
 • Munat: Munankeltuaiset ovat erinomainen biotiinin lähde.
 • Pähkinät ja siemenet: Mantelit, pähkinät, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet sisältävät runsaasti biotiinia.
 • Kala: Sardiinit, lohi ja tonnikala ovat hyviä biotiinin lähteitä.
B-vitamiinit:
 • Täysjyväviljat: Täysjyväleipä, täysjyväriisi ja täysjyväpasta sisältävät runsaasti B-vitamiineja, kuten B1, B2, B3, B5 ja B6.
 • Palkokasvit: Linssit, pavut ja kikherneet ovat hyviä B-vitamiinien lähteitä.
 • Pähkinät: Pähkinöissä, kuten saksanpähkinöissä ja cashewpähkinöissä, on B-vitamiineja.
C-vitamiini:
 • Sitrushedelmät: Appelsiinit, sitruunat, greipit ja mandariinit ovat runsaasti C-vitamiinia sisältäviä hedelmiä.
 • Marjat: Mustikat, vadelmat, mansikat ja puolukat ovat myös hyviä C-vitamiinin lähteitä.
 • Paprikat: Erityisesti punaiset paprikat sisältävät paljon C-vitamiinia.
E-vitamiini:
 • Pähkinät ja siemenet: Mantelit, pistaasipähkinät, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet sisältävät runsaasti E-vitamiinia.
 • Kasviöljyt: Oliiviöljy, auringonkukkaöljy ja avokadoöljy ovat hyviä E-vitamiinin lähteitä.
 • Vihreät lehtivihannekset: Pinaatti, lehtikaali ja parsakaali sisältävät myös E-vitamiinia.
D-vitamiini:
 • Rasvainen kala: Kuten lohi, makrilli ja sardiinit, jotka ovat erinomaisia D-vitamiinin lähteitä.
 • Munankeltuaiset: Munankeltuaisissa on myös D-vitamiinia.
 • Sienet: Erityisesti auringossa kuivatut sienet sisältävät D-vitamiinia.

On tärkeää nauttia näitä hiusvitamiineja monipuolisesti osana terveellistä ruokavaliota. Jos et saa riittävästi vitamiineja ruokavaliosta, voi vitamiinilisän ottaminen tablettina olla suositeltavaa.

Kuinka valita oikeat hiusvitamiinit omalle hiustyypille

Kun etsit sopivia hiusvitamiineja omalle hiustyypillesi, on tärkeää ottaa huomioon hiusten erityistarpeet ja ravintoaineiden vaikutukset. Tässä on joitakin vinkkejä oikeiden hiusvitamiinien valitsemiseen:

 1. Määritä hiustyyppisi: Tunne hiustyyppisi ja sen erityispiirteet. Onko sinulla kuivat, rasvoittuvat, vaurioituneet tai ohuet hiukset? Ymmärtäminen hiustyypistäsi auttaa sinua tunnistamaan, mitä ravintoaineita hiuksesi saattavat tarvita eniten.
 2. Tutki ravintoaineiden vaikutukset: Eri ravintoaineilla on erilaisia vaikutuksia hiuksiin. Esimerkiksi biotiini vahvistaa hiuksia ja edistää kasvua, kun taas C-vitamiini parantaa hiusten rakennetta ja D-vitamiini edistää terveiden hiusten kasvua. Tutki eri ravintoaineiden hyötyjä ja valitse niitä sisältävä hiusvitamiini, joka vastaa hiustesi tarpeita.
 3. Kiinnitä huomiota ainesosaluetteloon: Tarkista hiusvitamiinin ainesosaluettelo ja varmista, että se sisältää tarvittavat ravintoaineet hiustesi terveyden edistämiseksi. Yleisimpiä ainesosia ovat biotiini, B-vitamiinit, C-vitamiini, E-vitamiini ja D-vitamiini. Varmista myös, että tuote ei sisällä haitallisia lisäaineita tai täyteaineita.
 4. Keskustele asiantuntijan kanssa: Jos olet epävarma siitä, mitkä hiusvitamiinit sopivat parhaiten hiuksillesi, keskustele ravitsemusterapeutin, kampaajan tai lääkärin kanssa. He voivat arvioida hiustesi tilaa ja antaa sinulle suosituksia sopivista hiusvitamiineista ja annostuksesta.
 5. Ota huomioon mahdolliset allergiat ja lääkitykset: Jos sinulla on ruoka-aineallergioita tai käytät tiettyjä lääkkeitä, tarkista, ettei valitsemasi hiusvitamiini aiheuta ristiriitaa tai haittavaikutuksia. Tarvittaessa keskustele lääkärisi kanssa ennen uuden ravintolisän käyttöä.
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Vinkkejä hiusvitamiinien käyttämiseen

Seuraavat vinkit kannattaa ottaa huomioon kun harkitsee hiusvitamiinien hankkimista ja käyttämistä.

Valitse vitamiinit oikein

On tärkeää valita vitamiinit, joista on hyötyä juuri omille hiuksilleen ja hiuspohjalleen. Kannattaa myös muistaa, että kuten kaikkien lisäravinteiden kohdalla, on suositeltavaa puhua lääkärin kanssa ennen kuin ottaa hiusvitamiinit käyttöönsä.

Selvitä hiustenlähdön syy

Jos ongelmanasi on hiustenlähtö, on tärkeää selvittää hiustenlähdön syy, jotta sitä osataan hoitaa oikein. Tällöin selviää myös, onko hiustenlähdön takana jokin vakavampi ongelma, kuten sairaus, joka vaatii hoitoa.

nainen ottaa vitamiinit hiuksille

Tutustu sivustomme hiusten hyvinvoinnista kertoviin oppaisiin

Mikäli omien hiusten hyvinvointi mietityttää, suosittelemme tutustumaan tämän sivuston muihinkin hiusten hyvinvointiin liittyviin teksteihin. Voit esimerkiksi saada ideoita siihen kuinka voit parantaa hiustesi hyvinvointia tai millaiset hiushoidot olisivat juuri sinulle parhaita.

Ota huomioon myös muut hiusten hyvinvointiin vaikuttavat asiat

Yksin hiusvitamiinit eivät aina riitä palauttamaan terveitä hiuksia, vaan on otettava huomioon muitakin hiusten hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Esimerkiksi edes paras hiusvitamiini ei välttämättä auta, jos päänahka ei ole kunnossa. Jos päänahassa on kuolleita soluja, muotoilutuotteiden jäämiä, likaa tai liiallista ihotalia, voivat ne kertyä hiustuppien suuaukkoihin ja haitata hiusten kasvua. Päänahalle on tarjolla monia ongelmakohtaisia tuotteita ja hoitoja, jotka edistävät päänahan hyvinvointia ja hiustenkasvua.

Mitä muuta ottaa huomioon hiusvitamiinien käytössä?

Hiusvitamiinit voivat olla hyödyllisiä hiusten kasvun ja terveyden edistämisessä, mutta on tärkeää ottaa huomioon joitain seikkoja niitä käytettäessä. Ensinnäkin, ennen kuin aloitat hiusvitamiinien käytön, on suositeltavaa keskustella asiasta lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa. He voivat auttaa sinua arvioimaan, ovatko hiusvitamiinit oikea valinta sinulle ja voivat tarvittaessa suositella sopivia tuotteita.

Lisäksi on tärkeää noudattaa annostusohjeita ja käyttösuosituksia tarkasti. Vaikka hiusvitamiinit voivat olla hyödyllisiä, liiallinen annostus voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Noudata valmistajan ohjeita ja älä ylitä suositeltua päivittäistä annosta.

Huomioi myös, että hiusvitamiinit eivät ole taikasauva, joka ratkaisee kaikki hiuksiin liittyvät ongelmat. Ne voivat auttaa tukemaan hiusten kasvua ja terveyttä, mutta on tärkeää ymmärtää, että hiusten kuntoon vaikuttavat myös muut tekijät, kuten ruokavalio, yleinen terveys, stressi ja hiustenhoitorutiinit. Hiusvitamiinien käyttöä olisi hyvä täydentää terveellisillä elämäntavoilla ja asianmukaisella hiustenhoitorutiinilla.

biotiini hiuksille

Tutkimustulokset hiusvitamiinien tehokkuudesta

On olemassa useita tutkimuksia, jotka ovat tutkineet hiusvitamiinien tehokkuutta hiusten kasvun ja terveyden edistämisessä. Näiden tutkimusten perusteella on havaittu, että tietyt ravintoaineet voivat vaikuttaa hiusten kuntoon.

Esimerkiksi biotiini on yksi tutkituimmista hiusvitamiineista, ja se on osoittautunut hyödylliseksi hiusten vahvistamisessa ja kasvun edistämisessä. Muita tutkittuja ravintoaineita ovat sinkki, C-vitamiini, E-vitamiini, rauta, B-vitamiinit ja omega-3-rasvahapot.

Vaikka tutkimustulokset ovat lupaavia, on kuitenkin tärkeää huomata, että yksittäisten ravintoaineiden vaikutus hiuksiin voi vaihdella yksilöittäin. Jotkut ihmiset saattavat hyötyä hiusvitamiinien käytöstä enemmän kuin toiset.

Yleisimmät hiusongelmat ja niiden hoitaminen hiusvitamiineilla

Hiukset voivat kohdata erilaisia ongelmia, kuten haurautta, hiustenlähtöä, ohentumista tai hidas kasvua. Hiusvitamiinit voivat auttaa näiden ongelmien hoidossa ja parantaa hiusten kuntoa.

Biotiini on yksi hiusongelmien hoidossa käytetyistä vitamiineista. Se voi vahvistaa hiuksia ja edistää niiden kasvua. Biotiini auttaa myös ehkäisemään hiustenlähtöä ja parantamaan hiusten rakennetta.

Lisäksi hiusvitamiinit, kuten sinkki ja rauta, voivat auttaa hiustenlähtöön liittyvissä ongelmissa. Nämä ravintoaineet ovat tärkeitä hiusten terveydelle ja niiden puute voi aiheuttaa hiusten heikentymistä ja harvenemista. Hiusvitamiinien avulla voidaan täydentää näiden ravintoaineiden saantia ja siten edistää hiusten kasvua ja vahvuutta.

Kaikki hiustenlähdöstä e-kirja

Ennen kuin voit todella sitoutua hiustensiirto-operaation, on tärkeää ymmärtää syyt hiustenlähdön takana. Olemme kirjoittaneet yhdessä IdealofMeD:in ammattilaisten kanssa e-kirjan, joka kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää hiustenlähdöstä. Voit ladata kirjan täysin ilmaiseksi sivuiltamme.

ebook

Kuinka nopeasti hiusvitamiinit auttavat?

Hiusvitamiinit eivät vaikuta hetkessä. Hiusten kasvussa voi huomata tuloksia vasta parin kuukauden päästä siitä, kun on aloittanut niiden käyttämisen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiusten kasvunopeus on jokaisella erilainen, eikä omia tuloksia voi verrata toisen tuloksiin.

Hiusvitamiinit eivät kuitenkaan auta tuolloinkaan, jos hiustenlähdön syy ei ole ravinteiden puuttuminen. Joskus ainoa vaihtoehto hiustenlähtöön onkin hiustensiirto. Hiusvitamiinien ja hiustensiirron lisäksi hiustenlähtöön on kuitenkin tarjolla muitakin vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa hiustenlähtöön liittyvästä ongelmasta riippuen. Sen vuoksi on aina tärkeää selvittää hiustenlähdön syy, jotta sitä voidaan hoitaa oikein.

Hiusvitamiinien pitkäaikaiset vaikutukset

Hiusvitamiinien pitkäaikaiset vaikutukset voivat vaihdella yksilöittäin ja riippuvat myös ravitsemustilasta ja yleisestä terveydestä. Kuitenkin säännöllisellä ja asianmukaisella käytöllä hiusvitamiineilla voi olla positiivisia pitkäaikaisia vaikutuksia hiusten terveydelle.

Hiusvitamiinit voivat auttaa vahvistamaan hiuksia ja edistämään niiden kasvua pitkällä aikavälillä. Ne voivat myös parantaa hiusten rakennetta, tehdä niistä kiiltävämpiä ja vähentää haurautta. Tämä johtuu siitä, että hiusvitamiinit täydentävät kehon ravintoaineiden tarvetta, mikä vaikuttaa suotuisasti hiusten kasvuun ja terveyteen.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että hiusongelmiin voi vaikuttaa useita muitakin tekijöitä, kuten perimä, hormonitasapaino, stressi ja yleinen terveys. Hiusvitamiinit voivat olla osa kokonaisvaltaista hiustenhoitorutiinia, mutta niiden lisäksi olisi tärkeää pitää huolta tasapainoisesta ruokavaliosta, hyvästä hiustenhoitorutiinista ja terveellisistä elämäntavoista.

hiusvitamiinit hiusten kasvulle
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Tärkeimmät ravintoaineet hiusten kasvulle ja terveydelle

Tärkeimmät ravintoaineet hiusten kasvulle ja terveydelle sisältävät muun muassa:

 1. Proteiinit: Hiukset koostuvat pääasiassa proteiineista, erityisesti keratiinista. Riittävä proteiinien saanti on olennainen tekijä hiusten kasvun ja vahvuuden kannalta. Hyviä proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi liha, kala, munat, palkokasvit ja maitotuotteet.
 2. Rauta: Raudan puute voi aiheuttaa hiustenlähtöä ja heikentynyttä kasvua. Rauta auttaa hapen kuljetuksessa hiuksiin ja edistää niiden terveyttä. Raudan lähteitä ovat muun muassa punainen liha, pinaatti, pavut ja täysjyväviljat.
 3. B-vitamiinit: B-vitamiinit, kuten biotiini, B6-vitamiini ja B12-vitamiini, ovat tärkeitä hiusten kasvun ja terveyden kannalta. Ne auttavat ravitsemaan hiuksia ja edistävät niiden vahvuutta. Hyviä B-vitamiinien lähteitä ovat muun muassa täysjyväviljat, pähkinät, siemenet, liha, kala ja vihreät vihannekset.
 4. Omega-3-rasvahapot: Omega-3-rasvahapot ovat hyödyllisiä hiusten terveydelle, koska ne auttavat vähentämään tulehdusta ja edistävät ihon ja päänahan hyvinvointia. Kala, pellavansiemenet, chia-siemenet ja pähkinät ovat hyviä omega-3-rasvahappojen lähteitä.
 5. Sinkki: Sinkki on tärkeä hivenaine, joka edistää hiusten kasvua ja terveyttä. Se auttaa myös hiuspohjan hyvinvoinnissa. Hyviä sinkin lähteitä ovat äyriäiset, siemenet, pähkinät, täysjyväviljat ja liha.

Yhteenveto

Hiukset tarvitsevat monia vitamiineja ja ravinteita voidakseen hyvin. Nämä ravinteet ja vitamiinit tai niiden puute voivat jopa vaikuttaa hiustenlähtöön.

Hiuksille tarkoitetuissa hiusvitamiineissa ja -ravinteissa on yhdistetty useita hiuksille tärkeitä ravinteita samaan ravintolisään. Ne ovat siis erityisen hyödyllisiä hiusten hyvinvoinnin kannalta.

On kuitenkin tärkeää selvittää asiantuntijan avulla mikä vitamiini hiuksille on itselle paras vaihtoehto ja onko vitamiini hiuksille ylipäätään juuri paras hoitokeino omaan hiusongelmaan.

Usein kysytyt kysymykset

Yleisimmät hiusvitamiinit ovat biotiini (B7-vitamiini), pantoteenihappo (B5-vitamiini), foolihappo (B9-vitamiini), C-vitamiini, E-vitamiini, A-vitamiini ja D-vitamiini. Nämä vitamiinit tukevat hiusten kasvua ja terveyttä.

Hiusvitamiinit ovat tärkeitä hiusten terveyden kannalta, koska ne tarjoavat ravinteita ja rakennusaineita hiusten kasvulle ja vahvistumiselle. Vitamiinit voivat edistää hiusten kasvua, estää hiustenlähtöä, parantaa hiusten kuntoa ja lisätä niiden kiiltoa.

Tarvittavat vitamiinit hiuksille voi saada monipuolisesta ruokavaliosta, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä, siemeniä, lihaa, kalaa ja maitotuotteita. Esimerkiksi pinaatti, porkkana, lohi, muna ja mantelit ovat hyviä ravinnonlähteitä eri hiusvitamiineille.

Kyllä, voit ottaa hiusvitamiineja lisäravinteena, jos et saa riittävästi vitamiineja ruokavaliostasi tai jos haluat tehostaa hiusten kasvua ja terveyttä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lisäravinteet eivät ole ihmelääke hiusten ongelmiin. Paras tapa varmistaa hiusten hyvinvointi on terveellinen ruokavalio ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ennen lisäravinteiden käyttöä on aina hyvä keskustella lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa, etenkin jos sinulla on olemassa olevia terveysongelmia tai käytät lääkitystä.

Se, auttavatko vitamiinit hiustenlähtöön, riippuu täysin syystä, joka on hiustenlähdön takana. Jos hiustenlähtö johtuu vitamiinien ja ravintoaineiden puutteesta, ne voivat auttaa.

Päivitetty 09/04/2023
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Säästä jopa 70 %