Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Hiusvitamiinit

Parhaat vitamiinit hiuksille -opas

Hiuksille on kehitelty monia erilaisia ravintolisiä ja vitamiineja. Hyvät hiusravinteet ja -vitamiinit voivat auttaa varmistamaan, että saat tarpeeksi vitamiineja ja mineraaleja myös hiustupeillesi. Tällöin hiukset kasvavat tasapainoisesti ja saat tuuheammat sekä terveemmät hiukset. Kerromme seuraavaksi tarkemmin, mitä ovat hiusvitamiinit, auttavatko hiusvitamiinit hiustenlähtöön ja millainen on paras vitamiini hiuksille!

Turkin parhaat klinikat

IdealofMeD

  • #1 Klinikka Turkissa (4,60 / 5,00)
Suositeltu

Asmed

  • #2 Klinikka Turkissa (4,20 / 5,00)

Cosmedica

  • #3 Klinikka Turkissa (4,00 / 5,00)

Mitä ovat hiusvitamiinit?

Hiusvitamiinit on suunniteltu hiusten hyvinvointia ja kasvua varten. Hyvät vitamiinit hiuksille sisältävätkin paljon juuri hiusten tarvitsemia ravinteita.

Varsinaiseen hiustenlähtöön niistä ei silti ole välttämättä hyötyä. Hiustenlähtö voi ensinnäkin johtua useista syistä ja sitä tulisi hoitaa sen mukaan, mikä hiustenlähdön syy on. Hiustenlähdön syy voi kuitenkin olla myös hiuksille olennaisten vitamiinien ja mineraalien puutos, jolloin hiusvitamiineista on apua. Tervettä ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja ei pidä silti unohtaa. Hiusvitamiinit voivat myös olla hyvä apu torjumaan hiustenlähtöä jo ennen kuin se ilmenee.

Hyvät hiusvitamiinit sisältävät tarkasti kootun, optimaalisen määrän tarkoin valittuja, nimenomaan hiusten hyvinvointiin vaikuttavia vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita ja mineraaleja.

hiusvitamiinit pöydällä

Kuinka hiusvitamiinit vaikuttavat hiuksiin

Hiusravinteet ja -vitamiinit tukevat hiusjuurten ja päänahan hyvinvointia. Hiusvitamiinit voivat olla hyvä vaihtoehto, jos ravinto on liian yksipuolista tai vain haluaa ravita hiuksia sisältäpäin ravintolisillä.

Hiukset tarvitsevat erilaisia vitamiineja, kivennäisaineita sekä esimerkiksi rasvahappoja pysyäkseen vahvoina ja terveinä. Jos hiukset eivät saa riittävästi tarvittavia ravinteita, voi seurauksena olla hiustenlähtöä, jolloin hiusten määrä voi vähentyä ja hiusten laatu muuttua hennommaksi. Tämän vuoksi vitamiini hiusten kasvuun voi olla erittäin hyödyllinen monille.

Vitamiini hiusten kasvuun ja hiustenlähtöön voi siis auttaa tekemään hiuksista terveemmät ja tuuheammat.

Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Hiuksille hyväksi olevat vitamiinit

Monien vitamiinien on todistettu tutkimuksissa olevan hyväksi hiusten hyvinvoinnille. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen on määritellyt, että seuraavilla vitamiineilla ja hivenaineilla on vaikutusta hiusten hyvinvoinnille:

  • Biotiini, eli B7-vitamiini
  • Seleeni
  • Sinkki
  • Kupari (vaikuttaa
  • väripigmenttiin)

Hiusten hyvinvointiin vaikuttavat monet muutkin tärkeät vitamiinit ja ravinteet, kuten omega-3-rasvahapot ja riittävä proteiinin ja raudan saanti. Mutta mikä sitten on paras hiusravinne juuri omille hiuksille? Lue seuraavaksi hieman tarkemmin muutamista hiuksille tärkeistä vitamiineista ja ravinteista.

Biotiini

Biotiinilla tai B7-vitamiinilla on tärkeä rooli niin ihon, hiusten kuin kynsienkin terveyden ylläpidossa. Biotiini onkin parhaimpia vitamiineja hiuksille. Sen puute on myös liitetty hiustenlähtöön. Biotiinia voi olla vaikea saada ruoasta etenkin, jos on kasvissyöjä. Sitä saa esimerkiksi possun ja häränlihasta, kananmunista, lohesta ja maapähkinävoista.

C-vitamiini

C-vitamiini on myös tärkeässä osassa. Se on tärkeässä osassa ensinnäkin kollageenin muodostumiselle, sillä C-vitamiini edistää elimistön omaa kollageenisynteesiä. Kollageeni taas on hiuksia vahvistava proteiini.

Lisäksi C-vitamiini suojaa elimistöä vapailta radikaaleilta ja edistää raudan imeytymistä. Liian alhainen rautapitoisuus voi edistää hiustenlähtöä.

D-vitamiini

D-vitamiinin syönti voi olla hyödyllistä myös. On nimittäin havaittu yhteys pälvikaljun ja alhaisten D-vitamiinitasojen välillä. D-vitamiinin merkitystä hiusten hyvinvoinnille ei silti osata vielä tarkasti määritellä. Kesäisin Suomessa iholle paistava aurinko muodostaa yleensä tarvittavan määrän D-vitamiinia, mutta talvisin suomalaisten on huolehdittava itse D-vitamiinin riittävästä saannista.

A-vitamiini

Hiusten hyvinvoinnille on merkittävää myös A-vitamiinin rooli talin muodostuksessa. Tali nimittäin kosteuttaa päänahkaa ja auttaa pitämään hiukset terveinä. A-vitamiinin puutos voi myös aiheuttaa hiustenlähtöä. A-vitamiinia saa muun muassa pinaatista, porkkanoista, kurpitsasta, maksasta ja kalanmaksaöljystä.

B12-vitamiini

Tämän vitamiinin puutos liitetään usein hiustenlähtöön, vaikka B12-vitamiinin toimintaperiaatetta asiassa ei täysin ymmärretä. Sen kuitenkin ajatellaan edistävän hiusten kasvua, sillä vitamiinilla on olennainen osa hiustuppien solujen jakautumisprosessissa.

Eläinperäiset tuotteet, kuten maito- ja lihatuotteet, ovat ainoita tämän vitamiinin hyviä luonnollisia vitamiinin lähteitä, joten etenkin kasvissyöjät ja vegaanit kärsivät todennäköisemmin B12-vitamiinin puutoksesta.

E-vitamiini

E-vitamiini on C-vitamiinin tapaan antioksidantti, joka suojelee hiuksia oksidatiiviselta stressiltä. Eräässä tutkimuksessa henkilöt, jotka kärsivät hiustenlähdöstä, huomasivat myös uusien hiusten kasvun lisääntyneen 34,5 % E-vitamiinilisän käytön jälkeen.

Sinkki

Sinkki on liitetty pälvikaljuun ja sillä on tärkeä rooli hiustupen toiminnassa. Hiustenlähdön lisäksi tämän ravinteen puute voi johtaa immuunipuolustuksen heikkenemisen ja hormonitoiminnan epätasapainoon.

Seleeni

Seleeni on hivenaine, joka muun muassa tappaa hilsettä aiheuttavia sieniä ja suojaa hiuksia vapailta radikaaleilta. Hiustenlähtö on myös yksi tämän hivenaineen puutoksen oire.

Foolihappo

Foolihappo tukee solujen kasvamista. Näihin soluihin kuuluvat myös ne solut, jotka sijaitsevat hiuksia kasvattavissa hiustupeissa. Se auttaa lisäksi muodostamaan uusia punasoluja, jotka taas kuljettavat hiustuppeihin niiden tarvittavat ravintoaineet.

Rauta

Riittävä raudan saanti on suuressa roolissa siinä, että hiukset säilyttävät oman luonnollisen tuuheutensa. Rauta vahvistaa hyvää verenkiertoa, joka on tärkeää hiustupille.

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahapot ravitsevat hiuksia. Ne myös esimerkiksi vähentävät hiljaista tulehdusta, joka taas voi aiheuttaa hiustenlähtöä.

Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Vinkkejä hiusvitamiinien käyttämiseen

Seuraavat vinkit kannattaa ottaa huomioon kun harkitsee hiusvitamiinien hankkimista ja käyttämistä.

Valitse vitamiinit oikein

On tärkeää valita vitamiinit, joista on hyötyä juuri omille hiuksilleen ja hiuspohjalleen. Kannattaa myös muistaa, että kuten kaikkien lisäravinteiden kohdalla, on suositeltavaa puhua lääkärin kanssa ennen kuin ottaa hiusvitamiinit käyttöönsä.

Selvitä hiustenlähdön syy

Jos ongelmanasi on hiustenlähtö, on tärkeää selvittää hiustenlähdön syy, jotta sitä osataan hoitaa oikein. Tällöin selviää myös, onko hiustenlähdön takana jokin vakavampi ongelma, kuten sairaus, joka vaatii hoitoa.

nainen ottaa vitamiinit hiuksille

Tutustu sivustomme hiusten hyvinvoinnista kertoviin oppaisiin

Mikäli omien hiusten hyvinvointi mietityttää, suosittelemme tutustumaan tämän sivuston muihinkin hiusten hyvinvointiin liittyviin teksteihin. Voit esimerkiksi saada ideoita siihen kuinka voit parantaa hiustesi hyvinvointia tai millaiset hiushoidot olisivat juuri sinulle parhaita.

Ota huomioon myös muut hiusten hyvinvointiin vaikuttavat asiat

Yksin hiusvitamiinit eivät aina riitä palauttamaan terveitä hiuksia, vaan on otettava huomioon muitakin hiusten hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Esimerkiksi edes paras hiusvitamiini ei välttämättä auta, jos päänahka ei ole kunnossa. Jos päänahassa on kuolleita soluja, muotoilutuotteiden jäämiä, likaa tai liiallista ihotalia, voivat ne kertyä hiustuppien suuaukkoihin ja haitata hiusten kasvua. Päänahalle on tarjolla monia ongelmakohtaisia tuotteita ja hoitoja, jotka edistävät päänahan hyvinvointia ja hiustenkasvua.

Kaikki hiustenlähdöstä e-kirja

Ennen kuin voit todella sitoutua hiustensiirto-operaation, on tärkeää ymmärtää syyt hiustenlähdön takana. Olemme kirjoittaneet yhdessä IdealofMeD:in ammattilaisten kanssa e-kirjan, joka kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää hiustenlähdöstä. Voit ladata kirjan täysin ilmaiseksi sivuiltamme.

ebook

Kuinka nopeasti hiusvitamiinit auttavat?

Hiusvitamiinit eivät vaikuta hetkessä. Hiusten kasvussa voi huomata tuloksia vasta parin kuukauden päästä siitä, kun on aloittanut niiden käyttämisen.

Hiusvitamiinit eivät kuitenkaan auta tuolloinkaan, jos hiustenlähdön syy ei ole ravinteiden puuttuminen. Joskus ainoa vaihtoehto hiustenlähtöön onkin hiustensiirto. Hiusvitamiinien ja hiustensiirron lisäksi hiustenlähtöön on kuitenkin tarjolla muitakin vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa hiustenlähtöön liittyvästä ongelmasta riippuen. Sen vuoksi on aina tärkeää selvittää hiustenlähdön syy, jotta sitä voidaan hoitaa oikein.

Yhteenveto

Hiukset tarvitsevat monia vitamiineja ja ravinteita voidakseen hyvin. Nämä ravinteet ja vitamiinit tai niiden puute voivat jopa vaikuttaa hiustenlähtöön.

Hiuksille tarkoitetuissa hiusvitamiineissa ja -ravinteissa on yhdistetty useita hiuksille tärkeitä ravinteita samaan ravintolisään. Ne ovat siis erityisen hyödyllisiä hiusten hyvinvoinnin kannalta.

On kuitenkin tärkeää selvittää asiantuntijan avulla mikä vitamiini hiuksille on itselle paras vaihtoehto ja onko vitamiini hiuksille ylipäätään juuri paras hoitokeino omaan hiusongelmaan.

Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Säästä jopa 70 %