Shampoo hiustenlähtöön

Kaljuuntuminen ja hiustenlähtö kuriin shampoon avulla. Onko se mahdollista?

Monet painivat kaljuuntumisen ja ohenevien hiusten kanssa. Ongelmaan löytyy kuitenkin monia ratkaisuja, joita voivat olla joko hiussiirto, erilaiset hoidot, tuotteet ja shampoo hiustenlähtöön. Lue kattava oppaamme, jonka avulla voit saada kaljuntuumisen kuriin.

Sivun sisältö

Hiustenlähtö naisilla

Hiukset ohenevat vanhemmiten ja on täysin normaalia, että hiuksia lähtee keskimäärin 50-100 kappaletta päivittäin. Hiustyyppi ja -määrä on täysin riippuvaisia jokaisen omasta genetiikasta. Jokainen meistä kokee hiustenlähtöä ikääntyessään, koska silloin hiusten kasvunopeus hidastuu huomattavasti. Vanhenemisen lisäksi on monia muitakin syitä, miksi hiuksia lähtee tai ne ohenevat huomattavasti. Varsinkin naisilla merkittävä syy on hormonaaliset muutokset.

Hormonaalisia muutoksia aiheuttavat ehkäisyn aloittaminen, lapsen saaminen sekä vaihdevuodet. Näiden lisäksi myös kilpirauhasongelmat ja stressi lisäävät muutoksia hiuksissa. Jos käyttää paljon kemikaaleja hiuksissa, päänahkaan kasaantuu pahimmassa tapauksessa sieni-infektion kaltaiset olosuhteet, jolloin päänahka kutiaa sekä hilseilee. Jos oireet jää hoitamatta, hiuspohja voi huonosti eikä hiuksilla ole mahdollista kasvaa normaalisti.

cropped shot of young brunette woman holding hairbrush, hair loss concept

Miesten kaljuuntumisen syitä

Miesten kaljuuntumisen perussyy on yleisimmin geenit. Se toistuu usein, jos sitä on esiintynyt suvussa useamminkin. Vähän geeneistä riippuen se voi alkaa jo varsin nuorella iällä eikä vasta 50 -vuotiaana. Toinen perussyy on sama kuin naisillakin eli stressi johtaa hiustenlähtöön. Stressaantuessa hormonitasapaino järkkyy ja osa hormoneista muuttuu DHT:ksi eli dihydrotestosteroniksi. Se estää vitamiinien, mineraalien ja proteiinien pääsyä hiusjuureen, jolloin hiusten kasvu sekä tuotanto järkkyy. Hiukset ovat ohuempia ja niiden elinkaari lyhenee huomattavasti. Siitä seuraa hiustenlähtö.

Sairaudet ja lääkitys ovat usein syynä hiusten lähtöön, mutta myös tietyt rutiinit ja hiustyylit. Pitämällä hiuksia usein poninhännällä tai letillä, vaurioittaa huomaamattaan hiustuppeja sekä hiuksia. Myös miehillä liiallinen hiusvahan tai muiden muotoilutuotteiden käyttö on haitallista. Hiuspohjaan kerääntyy jäämiä ja siksi se vaikuttaa hiusten kasvuun ja niiden ohenemiseen. Myös hiuspohjan on muistettava antaa hengittää sekä tehdä hiuspohjan kuorinta, jolloin myös hiustupilla on parempi olla.

middle aged man combing hair and looking at mirror, hair loss concept
Hae klinikoilta ilmainen hinta-arvio hiustensiirtoon

Miten voi ehkäistä kaljuuntumista tai hiusten ohenemista?

Terveellinen ruokavalio on kaiken pohja. Tärkeitä mineraaleja ja vitamiineja hiusten kannalta ovat omega-3 rasvahapot, rauta sekä biotiini. Näiden löytyminen sekä miesten että naisten ruokavaliosta auttaa hiustenlähtöön. Runsas veden juominen auttaa hiuspohjan kosteuteen. Yleinen suositus on, että vähintään kaksi litraa vettä kaiken muun juoman lisäksi. Jos tuntuu, että ruokavaliosta ei saa riittävästi vitamiineja, voi hankkia lisäravinteita, jossa on biotiinia, sinkkiä sekä foolihappoa. 

Säännöllinen liikunta ei pysäytä hiustenlähtöä, mutta sillä on positiivisia vaikutuksia esimerkiksi stressin hallintaan sekä siihen, että ravintoaineet kulkeutuvat ympäri kehoa. Hyvä verenkierto auttaa huomattavasti tähän edellä mainittuun.

Verenkierron lisääminen päänahassa on aina positiivista. Säännöllinen hieronta lisää sitä, jolloin hiusjuuret saavat paremmin ravintoaineita. Esimerkiksi hiustenpesun yhteydessä on hyvä hieroa sormenpäillä päänahkaa. Jos käsittelet liian usein hiuksia föönillä tai vastaavalla, se kuivattaa ja vaurioittaa hiuksia. Tupakointi ja alkoholinkäyttö vaarantavat terveyttä ja se näkyy ensimmäisenä hiuksissa. Alkoholi vähentää myös elimistön sinkkitasoja. Sinkki on tärkeimpiä mineraaleja terveille ja vahvoille hiuksille.

Shampoo hiustenlähtöön stimuloi hiusten kasvua

Millainen on hiusten kasvua stimuloiva shampoo? Jos kaupan hyllyjä tuijottaa, niin siellä on paljon tuotteita, joista ei ole mitään apua hiustenlähtöön tai edes ohuille hiuksille. Monet niiden sisältämistä ainesosista voivat pahimmassa tapauksessa pahentaa hiusten ohentumista. Markkinointikikkoja on paljon, mutta ainesosaluettelosta on hyvä käydä läpi, mitä tuote todella sisältä. Hydrolysoidut proteiinit ovat tärkeitä hiuksissa korjaamaan vaurioituneita rakenteita sekä Aloe Vera pitää sisällään runsaasti tärkeitä vitamiineja kuten A, C ja E. Nämä kaikki edistävät hyvinvointia soluissa.

Mitä ainesosia pitäisi välttää ostaessa shampoota? Ensimmäinen vältettävä aine on SL -sulfaatti. Se on kemiallinen puhdistusaine, joka pesee hiuspohjasta ja hiuksista pois kaiken luonnollisen öljyn. Luonnollista öljyä tarvitaan siihen, että hiukset ja päänahka voivat hyvin. Kun öljy puuttuu, hiukset ovat erittäin kuivat ja hauraat sekä päänahka hilseilee kuivuuttaan.

Toinen aine on parabeenit, jolla pidennetään tuotteiden säilyvyysaikaa. Tämä tuote ärsyttää hiuspohjaa. Lisäksi on MCI eli Metyylikloori-isotiatsolinoni. Se on myös säilöntäaine, josta voi saada allergisen reaktion.

Kun kaikki muut keinot ovat jo käytössä, olet luopunut yllä mainituista aineista, on hyvä kokeilla myös hiusten kasvua stimuloivia shampoita sekä muita hoitotuotteita. Niitä on markkinoilla huomattavan paljon sekä erilaisia koostumukseltaan. Etsimisen helpottamiseksi olemme koonneet tähän tuotteita, joilla on ollut hyvä vaikutus hiusten kasvuun. Monissa tuotesarjoista löytyy shampoon lisäksi myös hoitoaineita sekä seerumeita, mutta keskitymme tässä täysin shampoisiin.

hair restoring shampoo idealofmed

1. Ideal of med Hair Restoring Shampoo

Hair Restoring Shampoon koostumus on hyvin ainutlaatuinen. Se on yhdistelmä hiusten kasvua stimuloivia aineita ja niistä tehokkain hiustenlähtöön on propacil (5%). 

Tuote sisältää myös biotiinia hiusten elinvoimaisuuden parantamiseksi sekä Saw Palmettoa, joka auttaa hiustenlähtöä vastaan. Tästä tuotteesta löytyy lisäksi Aloe Veraa ja Panthenolia. Se ravitsee hiusta hiustupesta latvaan, jolloin hiuksesta tulee vahvempi ja paksumpi. Se myös puhdistaa hiuspohjan hellävaraisesti, mutta turvallisesti.

Tuotetta voi käyttää päivittäin tarpeen mukaan. Se estää myös DHT -hormonia toimimasta, jolloin hiusten menetys vähenee. Säännöllisellä käytöllä hiuksesta tulee terveemmät ja vahvemmat.

Hair Restoring Shampoo:
Hair Restoring Shampoo on:
Hair Restoring Shampoon käyttö:

Shampoota levitetään märille hiuksille ja hierotaan varovasti. Annetaan vaikuttaa noin viiden minuutin ajan. Huuhdellaan huolellisesti.

Tuote sopii sekä miehille että naisille. Hiustensiirtoklinikat suosittelevat tätä tuotetta hiustensiirto-operaation jälkeiseen hoitoon.

Hiustenlähtöä ehkäisevä shampoo
mossi hair loss shampoo

2. Mossi Hair Loss Shampoo

Myös tämä tuote sisältää Propacilia 5 %. Se on tieteellisesti kehitetty aina hiustenlähtö ongelmia korjaamaan.

Mossi sisältää luonnollisia uutteita, joten sillä on puhdistava vaikutus hiustuppeen sekä hiuksiin. Se ravitsee hiuksia juurista latvoihin luonnollisilla yrttiuutteilla, vitamiineilla, mineraaleilla sekä aktiivisilla puhdistusaineilla. Hiuksista tulee huomattavasti eloisammat, kiiltävämmät sekä paksummat. Jos tuotetta käyttää säännöllisesti, se auttaa estämään hiustenlähtöä.

Procapil estää haitallisten aineiden muodostumista karvatuppiin vähentämällä DHT (dihydrotestosteroni) -hormonia, joka siis on yksi tärkeimmistä syistä hiusten menetyksestä puhuttaessa. Siten tuotteen vaikutus ei vähene myöskään pitkällä aikavälillä. Propacilin onnistumisprosentti hiustenlähtöhoidoissa on huomattu olevan 90 %.

Tuote sisältää biotiinia, joka on ehdotonta hiusten kasvulle. Biotiini parantaa hiusten laatua, tuo hiuskuidulle paksuutta sekä lisää hiusten kasvunopeutta. Saw Palmetton ansiosta hiustenlähtö hidastuu. Se estää siis DHT -hormonia toimimasta. Tuotteesta löytyy lisäksi Aloe Veraa sekä Panthenolia. Se sopii hyvin käytettäväksi päivittäin ja se soveltuu hyvin myös käytettäväksi hiustensiirron jälkeen. Se auttaa hiuksia kasvamaan terveemmiksi ja vahvemmiksi.

Mossi Hair Loss Shampoo:
Mossi Hair Loss Shampoo on:

Tuote sopii sekä miehille että naisille. Se sopii myös kaikille hiustyypeille. Hiustensiirtoklinikat suosittelevat sitä hiustensiirto-operaation jälkeiseen hoitoon.

Shampoo hiustenlähtöön
Hanki ilmainen hiustensiirtokonsultaatio klinikalta heti

Ota yhteyttä WhatsAppilla, Messengerillä tai Telegramilla