Parran istutus

Prosessin kulku

Parran siirto auttaa saamaan tuuhean parran

Jos sinusta tuntuu siltä, että partasi ei kasva kuten haluaisit tai sen pitäisi olla tuuheampi, voi parran istutus olla ratkaisu. Paksumpi tai hiukan täyteläisempi parta saadaan aikaan siirtämällä niskasta hiuksia parran alueelle. Hiukset istutetaan parran alueelle ja jo noin 3-4 kuukauden päästä parta alkaa kasvaa sekä näyttää tuuheammalta. 7-10 kuukauden päästä karvatupet ovat jo saavuttaneet normaalin kasvunopeutensa ja paksuutensa.

Parran tuuhennus tehdään tavallisimmin käyttämällä FUE-metodia eli Follicular Unit Excision menetelmää. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että hiusjuuret otetaan yksi kerrallaan niska-alueelta. Niskan hiusjuuri sekä parran tuppi muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Vastaanottavan alueen suuruus määrittelee hiusjuurten määrän. Määrä vaihtelee noin 1 000-3 000 välillä. Istuttamisessa on ensisijaisen tärkeää se, että kanava, johon hiusjuuri istutetaan, on juuri parran suunnan mukainen.

Mies katsoo peiliä mielessä parran siirto

Sivun sisältö

Mitä huomioida ennen kuin parran siirto tehdään?

Ensimmäinen huomioitava asia on parran rajat. Sen määritteleminen on sinun tärkein mietittävä asia. Yleensä parran rajat ajetaan itse, parta ei koskaan kasva selkeillä ja suorilla linjoilla. Parran muoto sekä rajan korkeus luovat kuitenkin kasvoillesi muodon ja siksi se on tärkeä miettiä huolella. Toinen huomioitava asia on hiussuortuvan muoto. Monesti esimerkiksi parta voi olla kiharampi kuin hiukset tai päinvastoin. Se vaikuttaa huomattavasti lopputulokseen.

Parran tuuheuttamista kannattaa ehdottomasti harkita silloin, jos parran menetys on aiheutunut erilaisista sairauksista, geneettisistä tekijöistä, vammoista tai haavoista. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksella ja tällä menetelmällä ulkonäöstä tulee hyvin luonnollinen. Koska parran hiussiirto tehdään kasvojen alueella, siksi on tärkeää, että lääkäri tietää kaiken terveydentilastasi ja siitä, mitä lääkkeitä käytät.

Mies katsoo peiliä mielessä parran siirto
Hae klinikoilta ilmainen hinta-arvio parran siirtoon

Miten parran istuttaminen tapahtuu?

1. Konsultaatio lääkärin kanssa

Ennen kuin mihinkään toimenpiteeseen ryhdytään, on konsultoitava toimenpiteen tekevän kirurgin kanssa yksityiskohdista. Hän kuuntelee, millainen on sinun suunnitelmasi parran muodosta sekä rajasta. Hän myös tutkii tarkemmin, millainen luovuttava alue sinulla on niskassasi. On myös tärkeää ettei partaa ole ajettu konsultointiin mennessä, koska kirurgin pitää nähdä partasi normaali kasvu. Konsultaatiossa suunnitelmasi muodosta ja rajasta tarkentuu sekä kirurgi voi tehdä arvion paljonko siirrännäisiä tarvitaan.

Ennen leikkausta yleensä otetaan vielä verikokeet terveydentilan varmistamiseksi. Viikkoa ennen toimenpidettä pitää muistaa seuraavat asiat:

2. Toimenpide

Ennen toimenpidettä käydään vielä lyhyesti ja rauhassa lävitse kaikki tarkasti, joten sinun ei tarvitse stressata tapahtumaa. Se jälkeen saat paikallispuudutuksen luovuttavalle alueelle. Toimenpiteenä toimii FUE hiustensiirto ja siihen varta vasten suunniteltua työkalua. Konsultaatiossa sinulle on kerrottu siirteiden määrä. Siirteiden ottamisen jälkeen kohdealueelle tehdään pienet viillot ja siirteet istutetaan paikoilleen. Tämä on toimenpiteen herkin vaihe, koska lopputuloksen on näytettävä luonnolliselta. Siirteet on saatava mahdollisimman luonnolliseen kulmaan.

Luovuttaja-alueen karvoituksen tulisi olla samaa väriä, joten se on ainoa haaste, mikä tehtävässä on. Siirron suorittaminen vie muutaman tunnin, yleensä noin 4-6 tuntia. Normaalisti paraneminen on nopeaa, koska toimenpidettä ei tehdä kovin syvälle ihoon. Kun toimenpide on suoritettu, saat ohjeita, miten jatketaan muutama päivä eteenpäin.

3. Siirtoalueen hoito

Yleensä leikkauksen jälkeen levätään muutama päivä ja noudatetaan lääkärin määräämiä ohjeita sekä käytetään tarvittavia hoitotuotteita. Normaalisti nämä hoitotuotteet saadaan klinikalta mukaan. Ensimmäisten kuukausien ajan partaa leikataan saksilla ja pidetään siirretty alue puhtaana. Vastaanottavaan alueeseen ei saa kohdistua minkäänlaista painetta, joten ensimmäisten päivien aikana jopa pureskelu on kiellettyä.

Lääkäri kertoo, milloin on mahdollista käyttää partakonetta ensimmäisen kerran. Samalla hän myös varoittaa siitä, ettei ole suotavaa altistaa partaa auringolle kahden ensimmäisen viikon aikana. Urheilu, jännitys ja stressi eivät myöskään ole suotavia ensimmäisten viikkojen aikana. Se on myös normaalia, että hiukan siirrännäisiä irtoa ensimmäisten viikkojen aikana. Tuloksia on kuitenkin nähtävissä varsin nopeasti.

Parran istutus prosessina

Kuten hiustensiirrossa myös parran hiussiirron lopullinen kustannus riippuu siitä kuinka paljon siirrännäisiä toimenpiteen aikana tarvitaan. Erityisen tärkeää on, että käytät lääkkeitä ja hoitotuotteita, joita saat mukaasi klinikalta. Normaalisti lääkäri tai hoitaja suorittaa ensimmäisen pesun. Tämä tehdään klinikalla vain siksi, että pyritään estämään mahdollinen infektio. Normaaliin elämään voi palata välittömästi, mutta toimimalla lähimmät viikot kuitenkin lääkärin ohjeiden mukaisesti.

Luonnollisen parran kasvaminen kestää noin 10 kuukautta ja sitä ennen kasvua on havaittavissa. Joten siksi on tärkeää, että kasvua odottelee stressaamatta, kaikessa rauhassa. Parranajon voit aloittaa tyypillisimmillään kahdeksan päivää toimenpiteen jälkeen, mutta se on silloin suoritettava saksilla. Sekin on aivan normaalia, että karvat irtoavat kahden tai kolmen viikon välillä. Mutta ne alkavat kasvaa takaisin suunnilleen neljä kuukautta myöhemmin. Kun se kasvaa, voi ajella sitä lääkärin ohjeiden mukaisesti. Kaikki liikunnalliset aktiviteetit voivat normaalisti alkaa reilun kahden viikon kuluttua toimenpiteestä.

Mies huolestuu parranlähdöstä

Yhteenveto parran hiustensiirrosta

Sinun tärkein tehtäväsi on miettiä, millaisen parran haluat. Millaista muotoa ja mihin siirrännäisiä tarvitset. Konsultaatiossa käyt suunnitelmasi lävitse kirurgin kanssa ja näin kirurgi voi suunnitella toimenpiteen tarkemmin. Siirrännäisten määrä ratkaisee myös lopullisen hinnan. 

Vaikka hiustensiirrolle on olemassa useita metodeja, parran puolella käytetään yleensä vain FUE -tekniikkaa. Parhaiten toivut noudattamalla klinikalta saamiasi ohjeita. Sinun ei myöskään tarvitse hermostua ja stressata, jos alkuvaiheessa istutetut karvat irtoavat pois. Ne kasvavat takaisin 4 kuukauden sisällä ja parta näyttää täydelliseltä 7-10 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Ota yhteyttä WhatsAppilla, Messengerillä tai Telegramilla