FUE hiustensiirto

Tietoa metodista

Millainen on FUE hiustensiirto?

Suunnitteletko hiussiirteen hankkimista vai haluatko vain etsiä tietoa eri menetelmistä? Mikäli vastasit myönteisesti, olet saapunut oikealle sivustolle. Tässä artikkelissa syvennymme nimittäin siihen, millainen menetelmä FUE hiustensiirto on, ja kenelle se sopii. Paneudumme myös toimenpiteen etuihin ja haittoihin, jotta tiedät tarkalleen, mitä odottaa, mikäli kirurgi ehdottaa sinulle tätä toimenpidettä.

Sivun sisältö

FUE hiustensiirto on yksi suosituimmista

FUE menetelmä on kohtuullisen uusi menetelmä. Siitä on tullut suosittu, koska siinä ei käytetä ollenkaan veistä, eikä sen myötä tule myöskään leikkaushaavoja tai ompeleita. Toipuminen on nopeaa ja potilas pääsee kotiin jo samana päivänä.

FUE hiustensiirto on lähes kivuton kirurginen menetelmä ja se tehdään paikallispuudutuksessa. Potilaan ei tarvitse maata, vaan hän voi olla esimerkiksi istuma-asennossa toimenpiteen aikana. Toimenpide kestää noin 6 – 10 tuntia riippuen siitä kuinka paljon hiussiirteitä tarvitsee siirtää. FUE hiustensiirto hinta määräytyy myös siitä kuinka paljon hiustuppia tarvitsee siirtää. Ennen ajan varaamista kannattaa varata konsultaatio, jossa voidaan arvioida tarvittavien siirteiden eli hiusimplanttien määrä. Hiussiirrännäiset näyttävät usein yhtä luonnolliselta kuin omat hiukset.

Mies on tyytyväinen FUU hiustensiirron tulokseen

FUE tulee sanoista follicular unit extraction, mikä tarkoittaa karvatupen siirtoa ja se tunnetaan myös nimellä follikkelien siirto eli follicular transfer (FT). Tätä menetelmää kuvasi japanilainen Masumi Inaba ensimmäisen kerran vuonna 1988. Hän otti käyttöön vain yhden millimetrin paksuisen neulan.

Hae klinikoilta ilmainen hinta-arvio hiustensiirtoon

FUE hiustensiirto menetelmän edut ja haitat

FUE menetelmällä kirurgi saa aikaan usein luonnollisen lopputuloksen. Menetelmästä jää vain pieniä mikroarpia päähän ja siitä palautuminen on suhteellisen nopeaa. Metodin kustannukset ovat kuitenkin korkeammat kuin muissa menetelmissä. Onneksi näitä hiustensiirtomenetelmiä tehdään myös ulkomailla, joka voi olla varteenotettava vaihtoehto niille, jotka haluavat luonnolliset hiukset mahdollisimman alhaisella hinnalla.

FUE-menetelmän oppiminen on haastavaa varsinkin uusille kirurgeille. Menetelmän oppiminen vie aikaa ja se on fyysisesti vaativaa tekemistä. Toimenpiteeseen menee kirurgilta useimmiten aikaa 6 -10 tuntia, joka on enemmän kuin muissa menetelmissä.

Useilla klinikoilla on kokeneita kirurgeja tekemässä toimenpiteitä. Olemme koonneet kattavan paketin suomalaisten ja ulkomaisten klinikoiden arvosteluja. Arvosteluissa kerrotaan usein klinikoiden kokemusvuodet, kirurgien osaaminen ja saavutetut sertifikaatit. Näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota klinikkaa valitessa.

FUE-menetelmässä poistetaan yksittäisiä 1 – 4 hiuksen hiussiirteitä luovuttaja-alueelta. Kirurgi tekee pieniä reikiä kaljuille alueille ja hiussiirteet istutetaan kirurgin tekemiin reikiin. Tämä on tarkka ja aikaa vievä toimenpide, ja tämän takia FUE-tekniikan käyttäminen vie enemmän aikaa kuin muut menetelmät. FUE-menetelmässä käytetään moottoroitua stanssia. Stanssin käyttämisen etu on se, että kirurgi voi ottaa tosi pieniäkin siirteitä yksitellen ja asettaa paikoilleen.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen ja jälkeen hiustensiirto toimenpiteen?

Toimenpiteestä palautuu nopeasti, mutta lopputulosta joutuu odottamaan, eikä ole siis hätäisen ihmisen hommaa. Siirretyt hiukset alkavat kasvaa 3 – 6 kuukauden kuluttua toimenpiteestä, joten vaaditaan kärsivällisyyttä. Vasta 9 -12 kuukauden kuluttua näkee lopullisen tuloksen. FUE menetelmällä saavutetaan hyviä tuloksia, jotka kestävät koko loppuelämän.

Tupakointi vaikuttaa FUE hiustensiirto lopputulokseen, joten pyri välttämään tupakointia mahdollisimman pitkään ennen toimenpidettä ja myös jälkeen. Jos haluat hyvän lopputuloksen ole tupakoimatta kuukausi ennen toimenpidettä ja myös kuukausi toimenpiteen jälkeen. Tämä voi olla vaikeaa, mutta suositeltavaa. Vaikka toimenpiteessä käytetään paikallispuudutusta, kannattaa järjestää meno-paluu kuljetus kodin ja klinikan välille. Varaudu myös siihen, että hiukset leikataan erittäin lyhyeksi pään takaosasta.

hiustensiirto ulkomailla

Kenelle FUE hiustensiirto menetelmä sopii?

Tässä kappaleessa on muutama asia, jotka kannattaa huomioida, kun pohtii hiustensiirtoa. FUE-menetelmä onnistuu parhaiten, jos hiukset ovat vahvat, paksut ja suorat. Jos hiustenlähtö on perinnöllistä tämä menetelmä ei välttämättä onnistu niin hyvin. FUE hiustensiirto onnistuu parhaiten, jos sinulla on vain vähän hiustenlähtöä. Hiustenlähdön ollessa runsasta hiuksia ei välttämättä riitä FUE hiustensiirron tekemiseen.

Hiusimplantti vaatii riittävän suuren alueen onnistuakseen. Esimerkiksi pään takaosassa tai korvien välillä pään takaosassa tulisi olla riittävästi hiusta. Näiden alueiden karvat eivät ole niin herkkiä perinnölliselle hiustenlähdölle.

Muutama sana muista menetelmistä

Muista hiustensiirron menetelmistä jää lineaarinen arpi, kun FUE menetelmästä jää pilkkuja, eikä hiuksia välttämättä voi siirtää yhtä paljon kuin muissa menetelmissä. Toinen menetelmä ja perinteiseksikin kutsuttu on FUT-tekniikalla tehty hiustensiirto, jossa siirteet otetaan takaraivolta yhtenäisenä kapeana ihokaistaleena, josta jää viivamainen arpi muistoksi. Sitten on DHI-tekniikka ja toimenpiteenä tässäkin tehdään hiustupen siirto, mutta hieman eri tavalla.

FUE hiustensiirto klinikalla

FUE hiustensiirto toimenpiteen tekeminen vaatii kirurgilta tarkkuutta, kun päänahkaan tehdään pieniä reikiä skalpellilla ja jokaiseen reikään istutetaan hiussiirre eli hiusimplantti. Siirteiden eli follikkelien istuttaminen on tärkeä ja vaativa vaihe, joka takaa luonnollisen lopputuloksen. Kun toimenpide tehdään ammattitaidolla, karvatupet istutetaan optimaaliseen syvyyteen ja sopivaan suuntaan päänahassa.

Kun kaikki karvatupet on laitettu päänahkaan, tarkistetaan lopputulos ja tehdään korjauksia, jos se nähdään tarpeelliseksi. Toimenpiteen jälkeen päänahka voi olla arka ja punoittava, mutta se häviää muutamassa päivässä. Jos toimenpidealue on ollut laaja, voi esiintyä myös turvotusta, mutta se on ihan normaalia, eikä siitä kannata huolestua.

FUE hiustensiirto ja kustannukset

FUE hiustensiirtomenetelmiä on käytössä useilla klinikoilla sekä Suomessa että ulkomailla, kuten esimerkiksi Turkissa ja Virossa. Ulkomailla on halvempaa kuin kotimaassa, mutta tietysti tulee ottaa huomioon myös matkakustannukset, jos lähtee ulkomaille tekemään hiustensiirtoa. Olemme keränneet tälle sivustolle kattavan paketin arvosteluja ja tietoa eri klinikoista, myös FUE hiustensiirto hinta löytyy useimmilta arvostelusivuilta. Kannattaa tutustua tarkasti arvosteluihin ja ottaa yhteyttä klinikoihin. Lähes kaikilla klinikoilla tarjotaan ilmaista konsultaatiota sinun päätöksen tekemisen tueksi.

Hiustensiirron tekeminen on suuri ja arvokas päätös, eikä sitä kannata tehdä hätiköidysti. Toivottavasti sait paljon tietoa FUE hiustensiirto menetelmästä tältä sivulta ja olemme voineet olla sinulle avuksi isossa päätöksessäsi.

Hanki ilmainen hiustensiirtokonsultaatio klinikalta heti

Usein kysytyt kysymykset

FUE hiustensiirto menetelmän käytöstä on saatu hyviä tuloksia ja onnistumisprosentti on suuri. Koska siirteet otetaan yksi kerrallaan, voivat ne kuitenkin vahingoittua siirron aikana. Pääasiassa tätä menetelmää voidaan pitää kuitenkin hyvin tehokkaana.

Suomessa on kalliimpaa kuin ulkomailla, ja hintaan vaikuttaa tarvittavien siirteiden määrä. Hinnat alkavat kuitenkin ulkomailla 1 500 eurosta.

FUE hiustensiirtotulokset ovat nähtävissä 3 – 6 kuukauden kuluessa, kun siirretyt hiukset alkavat kasvaa. Vasta 9 -12 kuukauden kuluttua voi nähdä lopullisen tuloksen.

Ota yhteyttä WhatsAppilla, Messengerillä tai Telegramilla