Hiustensiirto naisille

Tietoa metodista

Hiustensiirto naisille on mahdollista

Naisten hiustenlähtöön voi olla useampia aiheuttajia ja siksi myös hiustensiirto naisille on lähes yhtä yleistä kuin miehille. Naisilla hiustenlähtöön johtavia syitä voivat olla muun muassa erinäiset hormonaaliset ongelmat, stressi, tietyt ihosairaudet, jotkut autoimmuunisairaudet, raudanpuute, biotiinin eli b-vitamiinin puute, lääkitys kuten beetasalpaajat tai kemoterapia, tukottainen hiustenlähtö sekä sairaudesta, raskaudesta tai leikkauksesta johtuva hiustenlähtö, joka on väliaikaista. Tavallisimmin hiukset vetäytyvät hiusrajasta tai harvenevat päälaella siten, että jakaus näyttää häiritsevän leveältä.

Naisten hiustensiirron edellytyksenä ei ole hiusten ajelu eli leikkaus lyhyeksi. Se tapahtuu vain luovutusalueelta, josta karvatupet otetaan. Niiltä alueilta, joihin karvatupet istutetaan, ei tarvitse ajella. Eli jos sinulla on pitkät hiukset päälaella, niitä ei tarvitse lyhentää. Toimenpide on hiukan hankalampi suorittaa pitkien hiusten joukkoon ja kestää siksi vähän kauemmin. Luovutusalueen hiukset niskassa kasvavat nopeasti eikä alue muutenkaan ole kovin iso. Tämä tietysti riippuu siitä, kuinka suurelle alueelle karvatuppeja siirretään.

Sivun sisältö

Milloin hiustensiirto naisille kannattaa tehdä?

Hiustensiirtoa kannattaa ehdottomasti harkita, jos hiustenlähtö johtuu seuraavista syistä:

  • Syyt eivät ole hormonaaliset esimerkiksi DHT 
  • Päälaella tapahtuva kaljuuntuminen
  • Onnettomuus esimerkiksi palovamma on vienyt hiukset
  • Hiustenlähtö on perinnöllistä
  • Kosmeettisen leikkaushaavan kohdalta menetetyt hiukset

Kaikkein tärkein ja keskeisin asia suunniteltaessa hiustensiirtoa on konsultointi. Siinä tilanteessa sinulle selvitetään, onko toimenpide mahdollista, miten se tehdään ja onko sinun odotuksesi realistiset. Yleensä lopputulos ei ole samanlainen kuin hiustesi kasvu on ollut joskus nuorena. Tähän vaikuttaa myös hiusten laatu. Ohentuneesta hiuksesta ei saa enää paksua ja tärkeintä onkin saada kaikkia osapuolia miellyttävä ratkaisu.

beautiful woman looking at her skin in mirror
Hae klinikoilta ilmainen hinta-arvio hiustensiirtoon

Miten hiustensiirto naiselle tapahtuu?

1. Konsultaatio

Prosessi alkaa aina konsultaatiolla, jossa käydään lävitse sen hetkinen terveystilanne. Tärkeintä on saada tietää, onko sinulla mahdollisia sairauksia, jotka vaikuttavat hiusten kasvuun ja sen myötä hiustensiirtoon. Tässä yhteydessä kerrot myös toiveesi, millaista lopputulosta olet ajatellut. Lasketaanko hiusrajaa, tuuheutetaanko jakausta tai päälakea vai tuodaanko ohimoille täytettä.

Tässä yhteydessä pyritään saamaan myös selville, onko sinulla hiuspyörteitä, mihin suuntaan hiuksesi kasvavat sekä mahdolliset arvet sekä ihomuutokset. Hiusrajat piirrellään sekä katsotaan, mikä niistä on toimivin ja oletko siihen ehdotukseen tyytyväinen. Tämän suunnitelman pohjalta voidaan tehdä arvio siirteiden lukumäärästä. Sen pohjalta määräytyy myös lopullinen menetelmä sekä hiustensiirron hinta.

2. Valmistelu

Toimenpiteen aamuna on ensimmäisenä vuorossa ravinteikas ja terveellinen aamiainen, koska toimenpide vie muutaman tunnin. Lisäksi sinun on valittava mukavat vaatteet ja varsinkin paidan pitää olla sellainen, jota ei vedetä pään yli. Ennen toimenpidettä vielä kerrataan yksityiskohdat ja miten eteneminen tapahtuu.

Hiustensiirtoalue piirretään ja siitä näet vielä mitä sinulle on suunniteltu. Tässä vaiheessa on vielä mahdollisuus tehdä suunnitelmaan pieniä muutoksia, jos sinusta siltä tuntuu. Luovutusalue ajellaan lyhyeksi. Tämä on se alue, josta karvatupet poimitaan.

3. Toimenpide

Toimenpide aloitetaan sillä, että luovutusalueelle laitetaan paikallispuudutus sekä aloitetaan karvatuppien irrottaminen. Parhaiten hiustuppia saadaan niskan alueelta. Tämä johtuu siitä, että hiukset niskassa on geenikoodattu siten, etteivät ne putoa samalla tavoin kuin päälaen hiukset. Luovutusalue pyritään hyvällä suunnittelulla tekemään niin, että alue jää hiusten peittoon.

Tämän jälkeen on vuorossa hiustensiirtoalue, jossa toimenpiteet suoritetaan myös paikallispuudutuksella. Hiukset pyritään istuttamaan niin, että niille tulee hyvin luonnollinen kasvusuunta. Toimenpide vaatii tarkkuutta ja on kaikkein tärkein sille, että lopputulos näyttää hyvältä.

4. Siirtoalueen hoito

Saat hyvin kattavan ohjeistuksen siitä, miten hiustensiirtoaluetta hoidetaan lähipäivien aikana ja miten siitä eteenpäin. Sinulle annetaan yleensä jälkihoitopaketti, joka sisältää tarvittavat tuotteet saavuttaaksesi parhaimman tuloksen ja minimoidaksesi kaikki mahdolliset riskit.

Näissä ohjeissa sinulle kerrotaan miten sinun pitää nukkua heti hiustensiirron jälkeen ja miten peset hiuksiasi. Saamasi lääkkeet auttavat turvotukseen ja vähentämään infektioriskiä. Tärkeintä onkin käyttää lääkkeitä annetun ohjeen mukaisesti. Sinulle annetaan myös ohjeet siitä, milloin saat käyttää päähinettä, milloin voit aloittaa liikunnan sekä ohjeet tupakointiin ja alkoholinkäyttöön.

Naisten hiustensiirron prosessi

Haluamme korostaa konsultaation merkitystä ja sitä, että toimenpiteen tekevä kirurgi päättää käytettävän metodin. Metodin ratkaisussa hän huomioi kuinka laajasta alueesta on kysymys, kuinka kireä päänahkasi on ja ovatko hiuksesi ohuet vai paksut. Toimenpiteessä hiusten määrä ei lisäänny vaan hiustuppia siirretään paikasta toiseen. Lopullinen tulos on nähtävissä noin vuoden päästä toimenpiteestä. Siirrännäisiä jonkin verran saattaa irrota ja siksi pesu sekä hiusten harjaus on suoritettava annettujen ohjeiden mukaisesti.

Siirrännäiset aloittavat kasvunsa uudessa paikassa noin 3-6 kuukauden sisällä, joten aiemmin ei kannata huolestua siitä, että kasvua ei kunnolla huomaa. Tärkeintä onkin pitää huolta siitä, että saamasi ravinto on monipuolista ja toimenpiteen jälkeen noudatat annettuja ohjeita. Sillä taataan, että tulos on juuri sitä, mitä olet halunnutkin. Hiustensiirtomenetelmissä on eroja ja siksi niiden paranemisprosessikin on erilainen.

Young woman indoors at home in the morning, looking in mirror.

Yhteenveto naisten hiustensiirrosta

Sinun tehtäväsi on miettiä ensisijaisesti se, millaista lopputulosta toimenpiteeltä haluat. Konsultointi kirurgin kanssa on tärkeä vaihe, jossa sovitaan tarkemmin hiusrajasta, toimenpiteestä sekä siirrännäisten määrästä. Nämä vaikuttavat myös hintaan. Kun sovit leikkauksesta, noudatat saamiasi ohjeita ennen leikkausta sekä tietenkin sen jälkeen. Itse toimenpide tapahtuu paikallispuudutuksella ja hiussiirto eri metodeilla tapahtuu sen mukaan, minkä kirurgi päättää. Vertailemalla kauttamme klinikoita saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Se on myös muistettava, että ihan jokainen klinikka ei tee naisten hiustensiirtoja.

Ota yhteyttä WhatsAppilla, Messengerillä tai Telegramilla