Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Kuinka pelastaa vetäytyvä hiusraja?

Opas vetäytyvän hiusrajan pelastamiseksi

Oletko huomannut, että hiusrajasi alkaa vetäytymään pikkuhiljaa? Useimmilla miehillä hiustenlähtö alkaa noin 20-vuotiaana, minkä jälkeen hiustenlähdön nopeus on yksilöllistä. Miesten kaljuuntumisprosessi kestää normaalisti vuosia tai vuosikymmeniä riippuen siitä, kuinka nopeasta hiustenlähdöstä on kyse. Hiustenlähdön nopeuteen vaikuttaa usein se, kuinka nuorena hiustenlähtö alkoi. Mitä nuorempana hiukset alkavat lähtemään, sitä nopeammin hiusraja pakenee. Kaikkien mielestä vetäytyvä hiusraja ei ole ollenkaan positiivinen asia, ja moni tekeekin kaikkensa sen pelastamiseksi.

Turkin parhaat klinikat

IdealofMeD

  • #1 Klinikka Turkissa (4,60 / 5,00)
Suositeltu

Asmed

  • #2 Klinikka Turkissa (4,20 / 5,00)

Cosmedica

  • #3 Klinikka Turkissa (4,00 / 5,00)

Miten vetäytyvä hiusraja vaikuttaa elämään?

Kaikkia vetäytyvä hiusraja ei haittaa ollenkaan, mutta sitten on myös niitä, jotka tekisivät mitä vain pelastaakseen tilanteen. Kun hiusraja nousee, voi se vaikuttaa suuresti omaan minäkuvaan ja itsetuntoon. Samalla se vaikuttaa myös omaan elämään esimerkiksi ihmissuhteiden kautta. Ihmissuhteet voivat kärsiä suurestikin, jos oma itsetunto ei enää ole samanlainen kuin ennen.

Jos hiusraja karkaa nuorena, voi se olla kova paikka. Kalju päälaki halutaan piilottaa muilta, sillä se voi aiheuttaa häpeän tunnetta. Suuret häpeän tunteet saattavat johtaa lopulta omaehtoiseen porukasta ulos jäämiseen ja sitä myöten omien ihmissuhteiden kariutumiseen.

vetäytyvä hiusraja

Erilaiset hiustenlähdön tyypit

Perinteisesti hiuksen alkavat vetäytymään ensin ohimoilta, jonka jälkeen hiukset alkavat pikkuhiljaa ohenemaan myös päälaelta. Tällöin sivut ja tausta jäävät ennalleen. Hiustenlähtöä on kuitenkin olemassa eri tyyppisiä ja kerromme niistä seuraavaksi alla.

Väistyvä hiusraja

Väistyvä hiusraja on yleisin hiustenlähdön tyyppi, jolloin normaali hiusraja alkaa vetäytyä otsan molemmilta puolilta, eli ohimoilta. Tällöin jäljelle jää kolmion mallinen osa hiuksia otsan etuosaan. Joillakin miehillä tämä on ainoa osa, jossa kaljuuntumista tapahtuu, mutta joillakin hiukset ohenevat pikkuhiljaa myös päälaelta. Tämän jälkeen hiusraja nousee niin kauan, kunnes se kohtaa päälaen kaljuuntuneen alueen.

Päälaelta tai pään takaosasta alkava kaljuuntuminen

Joillakin miehillä kaljuuntuminen alkaa päälaelta tai pään takaosasta. Myös tähän kaljuuntumiseen saattaa liittyä ohimoilta vetäytyvä hiusraja, mutta ei aina. Tässä hiustenlähdön tyypissä kaljuuntuminen jatkuu asteittain, kunnes se saavuttaa pakenevan hiusrajan pään etuosassa. On täysin yksilöllistä, miten tämä prosessi kenelläkin etenee.

Hiusten oheneminen

Hiusten oheneminen on harvinaisin hiustenlähdön muoto miehillä. Tämä tarkoittaa sitä, että hiukset lähtevät tasaisesti joka puolelta päälakea. Tällöin hiustenlähtö voi olla vaikea havaita, kunnes päälaki alkaa näyttää kaljulta.

Hanki ilmainen hiusraportti ammattilaiselta

Miksi hiusraja karkaa?

Hiusrajan vetäytyminen saattaa johtua monesta eri seikasta. Sen voi aiheuttaa esimerkiksi elämäntavat, stressi, erilaiset ympäristötekijät tai jokin lääkitys. Se voi myös olla perinnöllistä. Jos miettii, mistä oma hiustenlähtö johtuu, kannattaa kiinnittää ensin huomiota omiin elämäntapoihin. Oletko nukkunut riittävästi? Syötkö terveellisesti? Oletko stressaantunut, tai onko sinulla jokin lääkitys? Jos et tiedä, mistä vetäytyvä hiusraja johtuu, voit kysyä asiaa rohkeasti lääkäriltä.

Kaikki hiustenlähdöstä e-kirja

Ennen kuin voit todella sitoutua hiustensiirto-operaation, on tärkeää ymmärtää syyt hiustenlähdön takana. Olemme kirjoittaneet yhdessä IdealofMeD:in ammattilaisten kanssa e-kirjan, joka kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää hiustenlähdöstä. Voit ladata kirjan täysin ilmaiseksi sivuiltamme.

ebook

Miten saada normaali hiusraja takaisin?

Jos hiusraja on jo karannut, ei kannata huolestua liikaa. Sinulla on yhä mahdollisuus korjata vetäytynyt hiusraja taas normaaliksi. Siihen on muutama mahdollisuus, joista kerromme tarkemmin alla.

Hiusrajan siirto

Hiusrajan siirto eli hiustensiirto on turvallinen ja toimiva toimenpide, jonka avulla kaljuuntuneisiin kohtiin voidaan istuttaa uusia hiuksia. Hiukset otetaan joltakin luovuttaja-alueelta, kuten esimerkiksi niskan alueelta, ja siirretään kasvamaan kaljuuntuneelle alueelle, kuten ohimoille tai päälaelle.

Hiusraja paranee noin puolessa vuodessa toimenpiteen jälkeen, jolloin myös alueella alkaa kasvaa taas hiuksia normaaliin tapaan. Lopputulos on luonnollinen, sillä toimenpiteen suorittava lääkäri pitää huolen siitä, että hiuksia kasvaa samalla tiheydellä koko pään alueella ja hius on paksuudeltaan sekä väriltään samaa kuin muut hiuksesi. Tästä syystä luovuttaja-alue valitaan tarkoin.

Lääkityksen vaihtaminen

Mikäli vetäytyvä hiusraja johtuu lääkityksestä, voi sen pelastaa vielä lääkityksen vaihtamisella. Monesti hiukset alkavat kasvaa takaisin, kun lääkitys vaihdetaan toiseen, mutta mikäli niin ei tapahtu, kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja, kuten hiustensiirtoleikkausta.

Elämäntapojen muuttaminen

Huomaatko, että elämäntapasi ovat remontin tarpeessa, ja että pakeneva hiusraja on seurausta huonoista valinnoista? Vielä ei välttämättä ole liian myöhäistä muuttaa omia elämäntapoja terveellisemmiksi ja huolehtia oikeanlaisesta ravinnon saamisesta. Kun oma elämäntapa muuttuu keholle vähemmän stressaavaksi ja keho saa tarvitsemansa vitamiinit ja ravintoaineet, voi hiustenkasvu vielä elpyä.

Vitamiinit tai shampoo hiustenlähtöön

Monet löytävät helpotuksen pakenevaan hiusrajaan vitamiineista ja shampoista. Ongelmaan on kehitetty nimittäin toimivia shampoita, jotka elvyttävät hiuksia ja saavat ne kasvamaan paremmin. Mikäli hiustenlähtö on kuitenkin edennyt jo pitkälle, eivät nämä välttämättä yksin riitä tuomaan normaalia hiusrajaa takaisin. Siksi moni turvautuu tekemään ensin hiusrajan siirron, jonka jälkeen hiustenkasvua tuetaan vitamiineilla, shampoilla ja muilla tähän kehitetyillä tuotteilla.

Mitä tehdä, kun hiusraja karkaa naisella?

Myös naiset voivat kärsiä hiusrajan pakenemisesta, ja usein naisille tämä on vielä henkilökohtaisempi asia ja stressi kuin miehille. Naisille hiukset ovat osa jokapäiväistä kaunistautumisprosessia ja ne ovat kruunu, jota naiset kantavat päässään päivittäin. Korkea hiusraja naisella voi tuntua jopa maailmanlopulta, mutta onneksi tähän on myös olemassa ratkaisu.

Naisen hiusrajan madaltaminen

Hiusrajan madaltaminen on mahdollista tehdä myös naisille hiustensiirtoleikkauksena. Hiustensiirto naisille on lähes samanlainen prosessi kuin miehille tehtävä hiustensiirtoleikkaus. Ennen toimenpiteen suorittamista ammattitaitoinen lääkäri käy läpi kanssasi kaiken mahdollisen. Hän ensinnäkin varmistaa, että hiusrajan siirto on mahdollista tehdä juuri sinulle, ja että se tuo sinulle halutun lopputuloksen. Samalla tulee varmistaa myös se, että miltä alueelta hiukset siirretään kaljuuntuvalle kohdalle, ja mikä on sinulle toimivin hiussiirto-metodi.

Missä hiusrajan siirto tehdään?

Hiusrajan siirtoja tehdään ympäri maailman niihin erikoistuneilla hiustensiirtoklinikoilla. Valinnanvaraa eri klinikoiden välillä on paljon, eivätkä kaikki klinikat ole samantasoisia keskenään – hinnasta puhumattakaan. Monille suomalaisille hiustensiirto Turkissa on paras valinta. Tämä johtuu siitä, että Turkista löytyy lukuisia tasokkaita hiustensiirtoklinikoita, jotka ovat Euroopan tasolla. Lisäksi hintataso Turkissa on huomattavasti alhaisempi kuin Euroopassa, jolloin hiustensiirron hinta jää huomattavaksi alhaisemmaksi kuin esimerkiksi Suomessa tehdyn hiustensiirron.

Kuinka valitsen sopivan klinikan?

Kuten ehdimme jo mainita, ei jokainen klinikka ole yhtä luotettava. Koska maailmasta löytyy runsaasti erilaisia hiustensiirtoklinikoita, suosittelemme sinua valitsemaan itsellesi sopivimman klinikan meidän avullamme. Me olemme käyneet lävitse lukuisia eri klinikoita ja suosittelemme sinulle vain niitä, jotka ovat oikeasta suosittelemisen arvoisia.

Jos vetäytyvä hiusraja haittaa elämääsi ja haluat laittaa sille stopin, suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä. Yhdistämme sinut alan asiantuntijaan, joka osaa neuvoa sinua kaikessa hiusrajan siirtoon liittyvässä.

Vetäytyvä hiusraja kuriin kotona

Haluaisitko hidastaa hiusrajan vetäytymistä kotikonsteilla? Sekin on mahdollista, mikäli hiusrajan siirto ei tunnu sinulle vielä oikealta ratkaisulta. Vetäytyvä hiusraja on mahdollista laittaa kuriin muutamilla toimenpiteillä, mutta ensin tulee varmistaa, mikä hiustenlähdön aiheuttaja oikeasti on.

Usein kysytyt kysymykset

Hiusrajan vetäytyminen voi johtua monesta eri tekijästä. Näitä ovat esimerkiksi elämäntavat, stressi, ympäristötekijä, sairaudet ja lääkitykset sekä perinnölliset tekijät.

Naisten hiustenlähdön syyt ovat usein samat kuin miehilläkin. Lisäksi naisilla hiustenlähtöön voi vaikuttaa myös muut tekijät, kuten raskaus tai imetys.

Kyllä on. Jos valitset luotettavan klinikan hiustensiirtoon, on toimenpide myös erittäin turvallinen.

Kyllä voi. Hiustensiirron tulokset ovat usein hyvin luonnollisia, sillä ammattitaitoinen kirurgi osaa toteuttaa toimenpiteen niin, että joka puolella päätäsi kasvaa hiuksia yhtä tiheästi. Lisäksi hiusten luovuttaja-alue valitaan huolella, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen.

Tärkein seikka hiustenlähdön hidastamisessa on tiedostaa ensin se, mistä hiustenlähtö johtuu. Tämän jälkeen voit yrittää hidastaa hiustenlähtöä esimerkiksi huolehtimalla terveellisistä elämäntavoista, syömällä hiusvitamineeja terveellisen ruokavalion ohella ja käyttämällä esimerkiksi hiustenlähtöön tarkoitettua shampoota, joka elvyttää hiustenkasvua ja ravitsee hiuksia sekä hiuspohjaa.

Jos hiustenlähtö alkaa äkillisesti, voi olla hyvä käydä lääkärillä tarkistamassa, että hiusrajan pakeneminen ei johdu sairaudesta tai muusta hoitoa vaativasta seikasta.

Hanki ilmainen hiustensiirtokonsultaatio klinikalta

Säästä jopa 70 %