Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Hiustensiirto tulokset toimenpiteen jälkeen

Opas hiustensiirto tulosten kehittymisestä vuoden aikana

Jokainen hiustensiirrossa käyvä odottaa nopeita ja hyvä tuloksia. Leikkauksen jälkeen on maltettava mielensä ja jaksettava odottaa hiustensiirto tuloksia vuoden ajan. Prosessi saattaa kuulostaa pitkältä, mutta hyvällä päänahan jälkihoidolla tuloksista tulee onnistumisprosentiltaan täydellisiä ja sen kautta saavuttaa parhaat hiustensiirto tulokset. On muistettava, että hiustensiirrolla saadaan aikaan pysyviä tuloksia.

Hiustensiirron tulokset ja vaikutukset operaation jälkeen

Välittömästi toimenpiteen jälkeen useammat saavat jonkinlaisia sivuvaikutuksia, jotka vähenevät viikko toisensa jälkeen. Aluksi voi olla turvotusta silmien ympärillä sekä pientä rupea ja turvotusta myös siirteiden ympärillä. Rupia ei saa nyppiä, koska se voi aiheuttaa siirteiden irtoamista, jolloin se heikentää huomattavasti niiden eloonjäämistä. Toipujan ei pidä myöskään hätkähtää sitä, että siirteet irtoavat noin 1-5 viikon jälkeen. Sen aiheuttaa trauma-altistuminen ja se on hyvin luonnollista. Se ei vaikuta sinällään lopputulokseen.

Sitäkään ei pidä hätkähtää, jos leikkausalueella on pientä tunnottomuutta, koska leikkauksen yhteydessä voi hyvinkin tulla lieviä hermovaurioita, mutta hermot uusiutuvat ja tunto palaa jossakin vaiheessa normaaliksi.

Hiustensiirron tulokset

Miten hiustensiirto tuloksia voi parantaa?

Kun toimenpiteen jälkeen saa jälkihoitopakkauksen, on sen tuotteita hyvä käyttää. Ne on valmistettu varta vasten sellaisiksi, että niistä on hyötyä hiustensiirron tulosten saavuttamisessa.

Auttavat vähentämään infektioriskiä

Auttavat saavuttamaan tulokset nopeammin

Vähentävät sivuvaikutuksia

Pelkästään näiden tuotteiden ansiota ei välttämättä ole lopulliset tulokset vaan terveellinen ruokavalio sekä hyvät elämäntavat auttavat saavuttamaan mahdollisimman hyvän tuloksen. Kun tähän prosessiin on lähtenyt mukaan, kannattaa se viedä myös kunnalla maaliin ja saada siitä ne tulokset, joista on jo pitkään haaveillut.

Kaikki hiustenlähdöstä e-kirja

Ennen kuin voit todella sitoutua hiustensiirto-operaation, on tärkeää ymmärtää syyt hiustenlähdön takana. Olemme kirjoittaneet yhdessä IdealofMeD:in ammattilaisten kanssa e-kirjan, joka kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää hiustenlähdöstä. Voit ladata kirjan täysin ilmaiseksi sivuiltamme.

ebook

Miten kasvu etenee ja hiustensiirto tulokset näkyvät?

Kun istutetut hiukset ovat irronneet jonkin ajan kuluttua toimenpiteestä, saattaa tuntua aika epätoivoiselta, koska hetkeen ei tunnu tapahtuvan mitään positiivista hiusten puolelta. Tänä aikana on kuitenkin hoidettava päänahkaa saatujen ohjeiden mukaisesti eikä saa olla liian kovakourainen. Tulokset on kerrottu tarkemmin, mutta lyhyesti eteneminen menee seuraavasti:

3 kuukautta leikkauksen jälkeen

Huomaat, että sivuvaikutukset häviävät yksi toisensa jälkeen, mutta vielä varsinaista hiusten uutta kasvua ei ole näkyvillä. Hiukset ovat tässä vaiheessa vielä lepotilassa. 3-4 kuukauden jälkeen löytyy valkoisia näppylöitä vastaanottaja alueelta eli hiukset kasvavat jo ihon alla.

6 kuukautta leikkauksen jälkeen

Hiukset ovat siirtyneet pitkän hiljaiselon jälkeen kasvuvaiheeseen ja niissä on selvästi huomattavissa tiheyden muuttumista sekä kasvunopeuden lisääntymistä. Vähitellen leikkauksen jälkeen kasvu on selvää ja tuloksista on nähtävissä tässä vaiheessa jo noin 50 prosenttia

12 kuukautta leikkauksen jälkeen

Nyt on nähtävissä jo niitä tuloksia, joita olet laittanut odotukseksi ennen toimenpidettä. On muistettava, että jokaisella hiusten kasvu tapahtuu omalla luonnollisella syklillä, joten toisilla saattaa mennä vielä 6 kuukautta siihen, että hiukset kasvavat samaan tahtiin olemassa olevien hiusten kanssa.

Mitkä tekijät vaikuttavat hiustensiirron tuloksiin?

Ennen kuin tutustutaan tarkemmin kuukausittainen eteneminen hiusten parantumisessa, katsotaan, mitä seikat vaikuttavat hiustensiirron tuloksissa.

Oma valmistautuminen hiustensiirtoon
Omien hiusten kasvukierto määrää hiusten kasvunopeuden
Kirurgin sekä koko tiimin asiantuntemus
Tarjolla olevat lisähoidot tehostamaan paranemista ja hiusten kasvua
Jälkihoidon pitää olla johdonmukainen koko toipumisprosessin ajan

Kaikkiin muihin asioihin vielä voidaan vaikuttaa jollakin tavalla, mutta ei hiusten normaaliin kasvukiertoon. Siksi lopulliset tulokset ovat nähtävissä noin vuoden tai puolentoista kuluessa.

Hiustensiirto tulokset kolmen kuukauden jälkeen

Kuten jo mainittiin sivuvaikutukset vähenevät kuukausi toisensa jälkeen ja kolmen kuukauden kohdalla niitä ei enää juurikaan ole. Tässä vaiheessa vastaanottaja-alueella on useimmissa tapauksissa nähtävissä valkoisia näppylöitä, joka kertoo siitä, että uudet hiukset ovat aloittaneet kasvunsa.

Tosin tässä vaiheessa on myös muistettava se, että kaikki eivät välttämättä tunne tai näe näitä näppylöitä. Hiukset työntyvät silti jossakin vaiheessa pinnan läpi ja silloin ne ainakin on nähtävissä. Hiusten kasvu on vielä hajanaista, koska ne aloittavat kasvunsa eri aikoina. Kun ensimmäiset hiukset alkavat näkyä, niin silloin tuntee, että toipuminen on hyvässä vauhdissa.

Hiustensiirto tulokset kuuden kuukauden jälkeen

Tässä vaiheessa useimmat potilaat huomaavat selkeää hiusten kasvun lisääntymistä. Myös tiheydessä on näkyvää muutosta. Useimmissa tapauksissa hiukset kasvavat samaan tahtiin muiden hiusten kanssa. Jos kasvuvauhti on hitaampi, on vielä odoteltava pari kuukautta, ennen kuin päästään tähän vaiheeseen.

Hiukset ovat vielä suhteellisen hentoja, lyhyitä sekä ne ovat läpinäkyviä. Siitä ei pidä hermostua vaan hiukset jatkavat edelleen vahvistumistaan sekä muuttavat myös väriään samaan sävyyn kuin olemassa olevat hiukset. Tämä on se vaihe kuin useimmat huomaavat, että sinulle on tehty hiusten siirto. Ero vanhaan tilanteeseen on jo huomattava ja tämän jälkeen muutos näkyy vielä selvemmin. Vaikka hiuksissa on vielä hajanaisuutta, on lopullinen hiusraja jo nähtävissä ja lisäksi uudet hiukset sulautuvat entistä paremmin vanhojen hiusten joukkoon.

Hiustensiirto tulokset vuosi toimenpiteen jälkeen

Tavallisesti vuoden kuluttua on lopulliset tulokset nähtävissä, mutta jos hiusten luonnollinen kasvuprosessi on hitaampi, on syytä odotella vielä muutama kuukausi lopullista tilannetta. Tässä vaiheessa hiukset kasvavat samaan tahtiin kuin muutkin hiuksesi ja niistä on tullut selvästi paksummat kuin puolen vuoden kohdalla. Aiemmat kaljut kohdat ovat selvästi peittyneet pidempien ja paksumpien hiusten alle.

Tässä vaiheessa tuntuu jo helpottavalta, koska lopputulos on nähtävissä. Joissain kohdissa saattaa vielä olla jonkin verran hajanaisuutta, mutta ne voi peittää esimerkiksi hiusten muotoilulla. Sivuvaikutuksia ei tällöin enää ole ja ainoa asia, joka jää mietintään on se, millaisen hiustyylin uusien hiusten kanssa voi valita. Jos hiukset ovat voineet hyvin jälkihoitotuotteiden kanssa, on hyvä vielä jatkaa niiden käyttöä, koska ne eivät ainakaan ole haitaksi. Viimeistään hiukset ovat täydelliset 18 kuukautta hiusten siirron jälkeen.

Hiustensiirto tuloksineen on matka kohti parempaa elämää

Kun valitsee itselleen sopivaa klinikkaa, on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, että se tarjoaa seurantaa myös, vaikka toimenpide on tehty. Yhteydenotto potilaaseen kuukauden tai parin välein on hyvää palvelua ja osoitus siitä, että potilasta halutaan auttaa tämän vähintään vuoden mittaisen matkan aikana mahdollisimman hyvin.

On selvää, että paranemismatkan aikana herää kysymyksiä ja olo tuntuu huomattavasti paremmalta, kun voi esittää kysymykset hoitavalle tiimille ja saada sieltä vastauksia sekä tukea, jos kaikki ei etenekään niin nopeasti kuin esimerkiksi tässä on kuvattu. Sinusta otetaan kuvia silloin, kun menet toimenpiteeseen, joten sinulla on aina vertailukohta siihen, mistä olet matkallesi lähtenyt. Sitä mukaa kuin hiukset kasvavat, myös itseluottamus nousee. Kaikki eivät tietenkään häpeä kaljuuntumistaan, mutta monilla se on laskenut itsetuntoa.

Hiustensiirto on pysyvä ratkaisu kaljuuntumiseen, koska niskan alueelta otetut hiukset eivät ole niin herkkiä kaljuuntumiselle. Hiusrajasta muokataan yleensä hyvin luonnollinen, joten sillä halutaan varautua siihen, että ikääntyminen tuo kuitenkin muutoksia sen suhteen. Onnistumisprosentti on tänä päivänä jo reilusti yli 90, joten toimenpide tuo hyvin apua kaljuuntumiseen ja hiusten harvenemiseen.

Hanki ilmainen hiustensiirtokonsultaatio klinikalta

Säästä jopa 70 %