Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Skandinaavinen hiusraja

Mahdolliset ongelmat ja varotoimet

Monella pohjoismaalaisella on luonnostaan puhtaanvaalean sävyiset hiukset, ja tätä hiusväriä kutsutaan maailmalla skandinaaviseksi blondiksi. Nyt tämä hiusväri on noussut maailmalla oikeaksi hitiksi, sillä Tiktokkaajat ympäri maailmaa haaveilevat vaaleasta hiusrajasta, joka antaa sen käsityksen, että henkilöllä on luonnostaan vaaleat hiukset. Tämä trendi kulkee nimellä skandinaavinen hiusraja, tai englanniksi scandinavian hairline.

Hiusvitamiinit hiustenvärjäyksen tueksi

IdealofMeD-hiusvitamiinit

hiusvitamiinit
40,00 €
Hiusvitamiinit parhaaksi arvioidulta klinikalta!

Koska tämä hiustyyli vaatii säännöllistä ylläpitoa ja hiustenvärjäystä, saatat haluta hoitaa hiuksiasi parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on sinulle hyviä uutisia, sillä arvosteluissamme parhaan arvosanan saanut klinikka IdealofMeD, on suunnitellut hiusvitamiinit, jotka auttavat pitämään hiukset terveinä.

Turkin parhaat klinikat

IdealofMeD

 • #1 Klinikka Turkissa (4,60 / 5,00)
Suositeltu

Asmed

 • #2 Klinikka Turkissa (4,20 / 5,00)

Cosmedica

 • #3 Klinikka Turkissa (4,00 / 5,00)

Miten skandinaavinen hiusraja saadaan aikaan?

Skandinaavinen hiusraja tehdään niin, että kaikkein pienimmät ja hennoimmat hiusrajan hiukset värjätään kampaajalla luonnollisen vaalealla sävyllä. Näin luodaan sellainen käsitys, että henkilöllä on luonnostaan vaalea hiusraja ja skandinaavinen hiusväri. Jotkut kampaajat ovat tosin sitä mieltä, että hiusrajan tulisi olla vain astetta tai kahta vaaleampi kuin muiden hiusten. Tällöin lopputulos näyttäisi huomattavasti luonnollisemmalta.

Monet ovat myös sitä mieltä, että vaalennusainetta tulisi levittää hiusrajaan vasta värjäyksen loppumetreillä, jotta vaalennusaine ei olisi turhan kauan paikallaan. Tämä tehtäisiin vasta silloin, kun muut värjäämiseen ja vaalennukseen käytetyt foliot on jo irrotettu.

Tärkein asia, jolla skandinaavinen hiusraja onnistuu on se, että vaalennus osuu aivan jokaiseen hentoon vauvahiukseen hiusrajassa. Tällöin ne häviävät lähes kokonaan näkyvistä ja luodaan juuri oikeanlainen efekti.

skandinaavinen hiusraja kampaajalla
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Inspiraatiota sosiaalisesta mediasta

Tiktokissa Skandinaavinen hiusraja on noussut todella kovaan suosioon lyhyessä ajassa. Suositut tiktokkaajat ovat löytäneet trendin ja kokeilleet sitä. Heidän tekemiään videoita aiheesta on katsottu jo yli viisi miljoonaa kertaa. Listaan tähän muutamia mielenkiintoisimpia videoita tiktokista, mutta löydät niitä myös merkinnöillä #scandihairline, #scandinavianhairline ja #scandihair.

Scandihair videot Tiktokista

Mainos

Sopiiko skandinaavinen hiusraja kaikille

Skandinaavinen hiusraja ei välttämättä sovi aivan jokaiselle. Aihe on kuitenkin herättänyt vahvasti keskustelua, sillä asiasta ei olla täysin yhtä mieltä. Monet ovat sitä mieltä, että skandinaavinen hiusraja sopii ainoastaan vaaleaveriköille ja se vanhentaisi brunetteja, sillä se loisi vaikutelman, että henkilöllä olisi vetäytyvä hiusraja tai harmaantuneet hiukset.

Mutta kuten mainitsin jo, asiaan ei ole löydetty yksimielisyyttä, ja moni on sitä mieltä, että skandinaavinen hiusraja sopii myös bruneteille ja punahiuksisille. 

Scandinavian hairline blondeilla

Blondeille skandihiusten on sanottu sopivan kaikkein parhaiten, sillä hiusraja on vain muita hiuksia hieman vaaleampi. Näin tyyli luo vaikutelmaa vielä puhtaamman vaaleasta luonnollisesta hiusväristä.

Scandinavian hairline bruneteilla

Tyylin sopivuudesta bruneteille on kiistelty hyvin paljon. Joidenkin mielestä se vanhentaa, kun taas toiset ovat sitä mieltä, että tyyli on täydellinen. Mitä mieltä itse olet?

Scandinavian hairline punahiuksisilla

Punahiuksiset saattavat kokea samoja haasteita kuin brunetetkin. Tämän hiusvärin omaavien kannattaa kuitenkin pyytää ammattilaista hoitamaan värjäyksen, jotta lopputuloksena ei ole vaaleanpunainen hiusraja.

Skandinaavisen hiusrajan mahdolliset ongelmat

Skandinaavisen hiusrajan värjäämiseen ja ylläpitoon liittyy myös mahdollisia ongelmia. Tässä luettelen muutamia yleisimpiä niistä:

 • Hennot hiukset vaurioituvat: Koska hiustyylin luomiseksi kampaajan tulee vaalentaa kaikkein hennoimmat hiukset käyttäen kovia vaalennusaineita, voivat hiukset vauroitua.
 • Vaatii jatkuvaa ylläpitoa: Jotta tyyli pysyisi samana, tulee hiusrajaa värjätä jatkuvasti etenkin, jos omat hiukset eivät ole luonnostaan vaaleat.
 • Tulee kalliiksi pidemmällä aikavälillä: Tyylin ylläpito vaatii tiheää kampaajalla käyntiä, mikä voi tulla melko kalliiksi pidemmällä aikavälillä.
 • Tyyli voi vanhentaa: Skandinaavinen hiusraja ei sovi kaikille, ja joitakin se voi jopa vanhentaa luoden kuvan siitä, että henkilön hiusraja vetäytyy tai hänen hiuksensa harmaantuvat.
scandinavian hairline kampaajalla

Hiustyylin ylläpito

Hiusten kasvunopeus on normaalisti noin yksi sentti kuukautta kohden. Jotta hiusraja pysyisi luonnollisen vaaleana, eikä oma väri pääsisi näkyviin, tulee hiusrajaa värjätä säännöllisesti. Jatkuva värjääminen voi kuitenkin vaurioittaa hentoja hiuksia, joten hiusten hoitamiseen kannattaa käyttää aikaa. Tässä on muutamia vinkkejä skandinaavisen hiusrajan ylläpitämiseen:

 1. Värjää säännöllisesti: Hiukset kasvavat noin sentin kuukaudessa, joten ylläpitääksesi tyyliä sinun tulee värjätä hiuksesi säännöllisesti.
 2. Hoida hiuksiasi: Muita hoitaa hiuksiasi ja päänahkaasi, jotta se pysyy hyvävointisena jatkuvasta värjäyksestä huolimatta. Ota käyttöön esimerkiksi kosteuttava shampoo ja hoitoaine, jos näyttää siltä, että hiuksesi menettävät kiiltoa ja kuivuvat.
 3. Hoida hiuksiasi myös sisäisesti: Muista syödä monipuolisesti ja terveellisesti, jotta hiuksesi saavat ravinteita myös sisältä päin. Voit ottaa käyttöön myös hiusvitamiinit, jos huolestut hiustesi hyvinvoinnista.

Kaikki hiustenlähdöstä e-kirja

Ennen kuin voit todella sitoutua hiustensiirto-operaation, on tärkeää ymmärtää syyt hiustenlähdön takana. Olemme kirjoittaneet yhdessä IdealofMeD:in ammattilaisten kanssa e-kirjan, joka kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää hiustenlähdöstä. Voit ladata kirjan täysin ilmaiseksi sivuiltamme.

ebook

Skandinaavinen hiusraja kotona

Rahan säästämiseksi saatat haluta värjätä skandinaavisen hiusrajan itsellesi kotona. Oikein tehtynä se voi myös onnistua, mutta tässä kohden matkalle voi tulla monia haasteita. Jos haluat kokeilla tyylin tekemistä kotioloissa, kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Valitse värisävy huolella: Tyylin perustana on oikean sävyinen vaalennusaine tai hiusväri, joka sopii juuri sinun kasvonpiirteisiisi ja muihin hiuksiisi.
 • Pyydä ystävä avuksi: Saatat tarvita toista käsiparia, jotta värjäys onnistuu suunnitellusti.
 • Tee hiusraja: Muista ottaa värjättäväksi vain hiusrajasi. Tee rajaus huolella ja kiinnitä muut hiukset alta pois, jotta et vahingossa värjää niitä.
 • Älä pidä vaalennusainetta liian kauaa: Muista, että vaalennusaineen ei tule olla paikallaan liian kauaa.
 • Pyydä ammattilainen avuksi: Jos värjäys tuntuu hankalalta tai lopputulos ei ole halutunlainen, saatat haluta pyytää ammattilaisen avuksesi. Joskus kampaajat tekevät myös kotikäyntejä, ja voit kysyä asiaa omalta kampaajaltasi.
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Usein kysytyt kysymykset

Scandinavian hairline, eli suomeksi skandinaavinen hiusraja, on hiustrendi, jossa hiusraja värjätään luonnollisen vaalealla sävyllä. Tämä luo vaikutelman siitä, että henkilöllä on luonnostaan skandinaavisen vaaleat hiukset.

Tämä on lähinnä mielipidekysymys, sillä toiset ovat sitä mieltä, että tyyli sopii vain vaaleaveriköille, mutta toisten mielestä se sopii täydellisesti myös bruneteille ja punahiuksisille.

Voit pyytää kampaajaasi värjäämään itsellesi skandinaavisen hiusrajan. Moni alan ammattilainen tietää, minkä sävyinen hiusraja sopii juuri sinun hiuksillesi, jotta saadaan aikaiseksi oikea vaikutelma, eikä tyyli vanhenna sinua.
Päivitetty 09/27/2023
Varaa ilmainen konsultaatio ammattilaiselle

Säästä jopa 70 %