Strip hiustensiirto

Tietoa metodista

Mikä on Strip hiustensiirto?

Strip hiustensiirto on toiselta nimeltään FUT-menetelmä eli Follicular Unit Transplantation. Tämän tekniikan menetelmänä on leikata ihokaistale niskasta ja ommella siitä syntynyt leikkaushaava heti umpeen. Leikatusta suikaleesta puolestaan irrotetaan mikroskooppia hyödyntäen hiusfollikkelit. Näissä niin kutsuissa follicular uniteissa on 1-5 hiusta siirrettä kohden. Irrotettava suikale on hyvin usein noin 1-1,5 cm leveä sekä 8-10 mm syvä. Joskus kaistale voi olla pituudeltaan jopa 30 cm pitkä, joten se voi ulottua korvasta korvaan.

Kun hiusfollikkelit on eroteltu, ne voidaan istuttaa päänahkaan istutusalueelle. Tähän käytetään pieniä neuloja tai teriä, joita hyödyntäen siirteet saadaan istutettua ennalta sovittuun tiheyteen. Tämä tekniikka jättää ohuen vaakasuuntaisen arven, joka yleensä jää nopeasti piiloon hiusten alle, kun ne kasvavat. Toimenpide pyritään tekemään aina niin, että yläpuoliset hiukset peittävät arven alleen. Toipuminen tästä leikkauksesta kestää suunnilleen pari viikkoa. Istutuksessa hiukset pyritään istuttamaan juuri oikeaan kohtaan ja siihen suuntaan kuin niiden on tarkoitus kasvaa.

Strip hiustensiirto

Sivun sisältö

Missä tilanteessa strip hiustensiirto on sopivin?

Tätä menetelmää käytetään varsinkin silloin, jos pitää siirtää kerralla yli 7 000 hiusta. Tavallisimmin siirretään 4 000-5 000 hiuksen eriä. Tämän tekniikan onnistumisprosentti on useimmiten yli 90 % siirrännäisistä. Eli voidaan todeta, että lähes kaikki siirrännäiset lähtevät kasvamaan. Menetelmä otetaan yleensä käyttöön silloin, kun peittoon pitää saada varsin suuri kaljuuntunut alue kerralla.

Asiakkaalle leikkaus on suhteellisen vaivaton ja se tehdään normaalisti paikallispuudutuksella. Tulokset leikkauksen jälkeen ovat luonnolliset. Leikkauksesta ei jää näkyvää arpea vastaanottaja-alueelle vaan siirretty hius kasvaa täysin normaalisti jatkossa. Noin vuoden päästä hiukset kasvavat normaalisti ja niitä voidaan käsitellä samalla tavoin kuin muitakin hiuksia. Toimenpide on mahdollista uusia, mikäli hiusten tuuheutta haluaa lisää ja asiakkaalla riittää vielä niskassa siirrettävää aluetta.

Strip hiustensiirto
Pyydä paras tarjous hiussiirtoon jo tänään!

Strip hiustensiirron hyvät ja huonot puolet

Kuten jo mainittiin, niin onnistumisprosentti tällä menetelmällä on todella hyvä, jos 90% hiuksista lähtee kasvamaan. Se on myöskin tekniikaltaan huomattavasti halvempi kuin muut siirtotekniikat. Sillä on myös helppo saada katettua isoja kaljuja alueita. Operaatio itsessään kestää 5-6 tuntia.

Huonoja puolia ovat se, että tapa on huomattavasti kivuliaampi kuin muut menetelmät. Myöskin niskaan, mistä iho alun perin poistetaan, jää pitkä arpi. Se ei yleensä näy hiusten alta, mutta jos potilas haluaa pitää hiuksensa lyhyinä, se näkyy erittäin selvästi. Jos arvet potilaalla paranevat huonosti, uusia hiustensiirtoja on tulevaisuudessa aika mahdotonta tehdä. Näistä johtuen asiakastyytyväisyys on yleensä pienempi ja siksi menetelmä ei ole kovin suosittu.

Mies suunnittelee hiussiirtoa katsoessaan peiliin

Strip hiustensiirrosta paraneminen

Klinikalle ei tarvitse jäädä leikkauksen jälkeen vaan voi poistua joko kotiinsa tai hotelliin riippuen siitä, missä leikkaus on tehty. Leikkausalue on peitetty sideharsolla ja sillä yritetään vähentää kasvojen turvotusta. Turvotusta hoidetaan myös suun kautta otettavilla lääkkeillä. Klinikka hoitaa yleensä ensimmäisen pesun ja samalla varmistaa, että mitään infektiota ei ole päässyt tapahtumaan. Leikkauksen jälkeen kolmeen viikkoon hiuksia ei saa kammata aivan juurta myöden. Päässä ei myöskään saa käyttää hattua tai kypärää ja vaatetus pitäisi olla sellainen, jota ei tarvitse pukea pään yli.

Istutetut hiukset saattavat irrota leikkauksen jälkeen sekä samoin arpikudos niiden ympäriltä irtoaa. Varsinaisen kasvunsa hiukset aloittavat vasta noin kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta. Paras tulos leikkauksesta näkyy vasta noin 18 kuukauden päästä eli reilu vuosi pitää jaksaa odottaa kunnollista tulosta. Joissakin tapauksissa hiukset saattavat kasvaa siirtoalueella tavallista hitaammin, mutta kasvavat kuitenkin.

Hanki ilmainen hiustensiirtokonsultaatio klinikalta heti

Ota yhteyttä WhatsAppilla, Messengerillä tai Telegramilla