Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Ohimo kaljuuntuminen naisilla

Ikoni
Ohimo kaljuuntuminen naisilla
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Naisten hiustenlähtöön liittyy hyvin samanlaisia syitä kuin miestenkin eli sitä voi aiheuttaa stressi, perinnöllisyys sekä ikääntyminen. Näiden lisäksi vaikutuksia voi myös olla hormonaalisella ehkäisyllä sekä raskaudella. Ohimo kaljuuntuminen naisilla ei ole mikään ihme, mutta sen voi kätkeä hiusten vielä jonkin aikaa hiusten alle, joten se ei tule niin äkkiä näkyviin. Hiustenlähtöä vastaan voi jonkin verran taistella eri tavoin, mutta tärkeintä on selvittää aluksi, mistä se johtuu. Sen jälkeen voi päättää, miten itse ongelmaa vastaan lähtee taistelemaan.

Täytettä kaljuuntuneille ohimoille

Kaikkein pysyvin ratkaisu on tietenkin hiustensiirto, jos se vain on mahdollista. Monta kertaa hiusten kasvua lisäävät tuotteet kuluttavat aikaa ja kukkaroa eikä ne kuitenkaan tuo sitä hyötyä, mitä mainoksissa luvataan. Siksi ilmainen konsultaatio klinikan kanssa on yksi hyvä vaihtoehto, josta voi lähteä liikkeelle.

Ohimo kaljuuntuminen naisilla kieltämättä näyttää ikävältä ja siksi kannattaa harkita toimenpidettä, jolla saa sen peittoon. Samassa yhteydessä voi myös miettiä tiheyden lisäämistä, mikäli tuntuu, että hiukset ovat myös harventuneet. Vetäytyvä hiusraja on helppo korjata, ja kun siihen tarvittavat siirteet otetaan niskasta, uusilla hiuksilla ei ole samanlaista taipumusta kaljuuntumiseen. 

Itse voi jo suunnitella valmiiksi millaisen hiusrajan haluaa ohimolle, mutta klinikan asiantuntija voi vielä tehdä ehdotuksia ja yleensä kyseessä on kompromissi, jolla saadaan aikaan paras mahdollinen tulos ajatellen pidemmälle tulevaisuuteen. Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksella ja se tehdään yhden päivän aikana. Sen jälkeen alkaa tulosten odottelu ja siinä menee vuosi tai enemmänkin, mutta kaikki riippuu siitä, millainen on hiusten kasvunopeus. Se vaihtelee henkilöittäin.

Mitä voi tehdä ennen hiustensiirtoa?

Hiustensiirrosta saa kaikkein parhaimmat tulokset silloin, kun päänahka voi hyvin. Hiuspohjaa voi hoitaa kotona ja pyrkiä saamaan sen mahdollisimman hyvään kuntoon. Se ei saa olla liian likainen eikä toisaalta liian kuiva. Molemmat haittaavat hiusten kasvua ja samalla voivat aiheuttaa hiusten kasvun hidastumista.

Toinen tärkeä asia on ruokavalio. Jos se on monipuolinen, se vaikuttaa myös hiuksiin positiivisesti. Hiukset ovat ravintoketjussa viimeisenä, joten ne eivät välttämättä saa riittävästi tarpeellisia ravintoaineita ja voivat siksi huonosti. Siksi on tarkistettava, että ruokavalio tuo riittävästi vitamiineja myös hiuksille. 

Hiuspohjaa voi myös hoitaa kuorimalla ja hieromalla sitä säännöllisesti. Naisilla on tapana käyttää erilaisia muotoilutuotteita, jolloin hiuspohjaan jää erilaisia jäämiä näistä tuotteista. Ne tukkivat nopeasti päänahan ja hiukset voivat huonosti. Tähän ei auta se, että pesee hiuksia päivittäin, joka puolestaan kuivattaa niitä sekä päänahan. Siksi on löydettävä sopiva pesuväli, joka on yleensä 2-3 kertaa viikossa. Hieronta auttaa siihen, että stressi vähenee ja verenkierto päänahan alueella lisääntyy, jolloin hiusten kasvu paranee.

Ohimo kaljuuntuminen naisilla ja hiustensiirron lopulliset tulokset

Kun kaikki on tehty, mitä etukäteen voi tehdä, voikin mennä hyvillä mielillä hiustensiirtoon. Siitä alkaa pitkä odotus lopullisiin tuloksiin. Kestää yleensä vuoden, kun uusien hiusten kasvu on lopullisesti samalla tasolla kuin muidenkin hiusten. Tulokset tulevat näkyviin kuukausi toisensa jälkeen ja tätä prosessia ei voi nopeuttaa kovinkaan paljon muuten kuin hoitamalla leikkausaluetta klinikan ohjeiden mukaisesti.

Matka on pitkä, mutta lopulliset tulokset ovat tämän matkan päämäärä. Se on mielenkiintoinen ja opettavainen sekä siihen liittyy paljon odottamista. Klinikka tekee kuitenkin parhaansa, että onnistut ja saat itsellesi haluamasi ulkonäön takaisin eikä sinun tarvitse hävetä hiuksiasi.

Picture of Maria

Maria

Maria on ammatiltaan terveydenhoitaja ja lisäksi hän on käynyt läpi ravitsemusterapeutin opinnot. Löydät kaikki Marian kirjoittamat artikkelit täältä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %