Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Riesana ohuet kulmakarvat

Ikoni
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Muoti määrittelee usein sen, miltä kulmakarvat näyttävät ja silloin niitä muokataan sen mukaisesti. Joskus muotia ovat ohuet kulmakarvat kuten 1920-luvulla. Silloin ne olivat lähes olemattomat. Tämä tyyli kestikin jopa parikymmentä vuotta. Nyppimistä sai silloin harrastaa toden teolla, koska ne olivat todella ohuet ja ehkä jopa luonnottoman kaarevat. Kuten arvata saattaa, 1950-luvulta lähtien trendi olikin aivan toisenlainen. Ne muuttuivat huomattavasti runsaammaksi ja niissä oli paljon kulmikkuutta. Aikaisempien vuosien nyppimisen jälkeen saattoi olla ongelma kasvattaa tuuheat kulmakarvat.

Kasari vuosina kulmakarvoista tuli paljon rehevämpiä ja ne saivat olla tuuheat ja hyvin luonnolliset. Niitä nypittiin hyvin vähän. 2000-luvulla palattiin jälleen ohuisiin kulmakarvoihin, mutta ne olivat huomattavasti kulmikkaammat kuin 1920-luvulla. 2010-luvulta eteenpäin kulmakarvoihin on kiinnitetty vielä enemmän huomioita. Mukaan tuli erilaisia tekniikoita kuten 3D-tekniikka ja kulmia alettiin pigmentoida. Tyyli teki niistä vahvasti meikatut, siistit ja jopa jotenkin skarpit. Tätä tyyliin onkin vaikea päästä, jos kulmakarvoja on nyppinyt jossain hamassa nuoruudessa ja niistä ajoista on näihin päiviin asti jäänyt riesaksi ohuet kulmakarvat.

Miksi kulmakarvat ei kasva?

Syitä siihen, miksi kulmakarvat ei kasva, on monia. Ensinnäkin niiden liiallinen nyppiminen vaikuttaa siihen, että lopputuloksena ne ovat ohuet eivätkä enää kasva tuuheammiksi. Syy on siinä, että karvatupet vahingoittuvat nyppimisen seurauksena ja pitkään jatkunut nyppiminen voi myös aiheuttaa sen, että ne eivät enää kasva lainkaan.

Geeneillä on myös vaikutusta kulmakarvojen kasvamiseen tai siihen, että ne näyttävät ohuilta tai harvoilta. Joskus myös väriltään vaaleat näyttävät huomattavasti ohuemmilta kuin ne todellisuudessa ovat. Silloin niitä tulee värjättyä ja meikattua enemmän, jolloin lopputuloksena voi olla se tilanne, että nekin tuleva vääjäämättä ohuemmiksi ja voivat huonosti.

Jotkut sairaudet vaikuttavat siihen, että kulmakarvat irtoilevat tai niistä tulee lääkityksen takia ohuet. Esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminta voi vaikuttaa siihen, että ne irtoavat eivätkä välttämättä kasva enää uudelleen. Pälvikaljun aiheuttamia läiskiä voi olla myös kulmakarvojen alueella. Tosin ne ovat harvinaisempia, mutta se on myös hoidettavissa esimerkiksi kulmakarvojen istutuksella.

Harventuneet kulmakarvat

Vaikka kulmakarvojen harveneminen on suhteellisen tavallinen ilmiö, se herättää usein meissä hiukan huolta. Jos irtoaminen tuntuu liialliselta, syyt on ehdottomasti tutkittava tarkemmin. Äsken jo mainittiin muutamia syitä, mutta niitä on lisäksi esimerkiksi stressi. Tällöin aineenvaihdunta muuttuu, jolloin kehossa kortisolitasot vaihtelevat. Se vaikuttaa huomattavasti elimistön toimintoihin, kuten kulmakarvojen tai hiusten lähtöön. Paikallinen ihotulehdus tai ekseema silmäluomien alueella voi aiheuttaa karvojen irtoamista. Tähän on hyvä etsiä apua lääkäriltä ja oikeanlainen lääkitys auttaa hillitsemään kulmakarvojen irtoamista.

Erilaiset muunnokset aineenvaihdunnassa varsinkin kypsempään ikään ehtiessä vaikuttavat karvankasvuun. Se näkyykin siinä, että kulmakarvat ja silmäripset saattavat pudota nopeammin kuin kasvavat takaisin. Epätasapaino aiheutuu siitä, että karvatupet stimuloivat huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Asia, jota ei koskaan korosteta liikaa, on se, että meikki pitää puhdistaa huolella. On myös tärkeää pitää huolta siitä, että saat päivittäin riittävän määrän tiettyjä mineraaleja kuten foolihappoa ja rikkiä sekä vitamiineista A, B3 ja E.

Ohuet kulmakarvat tuuheammiksi

Mitä voi tehdä, että saa ohuet kulmakarvat näyttämään tuuheammilta? Keinoja on monia kuten myös tuotteita, joilla kulmakarvoja voi hoitaa. Kulmia voi yksinkertaisesti meikata tai värjätä vaaleat kulmakarvat tummemmiksi, jolloin ne näyttävät huomattavasti tuuheammilta. Nykyään on myös mahdollisuus kestopigmentointiin tai tatuointiin. Jos kulmakarvat voivat jo muutenkin huonosti, niin vahvojen kemikaalien käyttö voi entisestään haitata niiden luonnollista kasvua.

Kasvua voi yrittää myös lisätä kulmaseerumin avulla. Niissä on luonnollisia, mutta tehokkaita ainesosia. Kulmakarvatkin tarvitsevat ravinteita ja niiden toimivuus perustuu siihen, että ne kosteuttavat ja pyrkivät edistämään uusien karvojen kasvua. Seerumeita voivat käyttää sekä miehet että naiset, sillä ne ovat hyvin usein värittömiä ja täysin huomaamattomia. Tämäkään ei välttämättä toimi kaikilla eivätkä kulmat tuuheudu yhdessä yössä ja näkyviä tuloksia voi joutua odottamaan useamman viikon ajan.

Mitä näissä tuotteissa pitäisi olla saadaksesi näkyvää kasvua aikaan? Niissä pitäisi olla peptidejä eli proteiinien rakennusaineita sekä kofeiinia, joka on tieteellisesti todistettu auttamaan kasvussa ja sen pitäisi olla lähtöisin kahvin siemenöljystä. Kasviuutteet rauhoittavat ja hoitavat hauraita kulmakarvoja sekä lisäksi hyaluronihappo kosteuttaa kuivaa ihoa ja kulmakarvoja. Lisäksi tarvitaan ainesosa, joka auttaa lisäämään karvojen tiheyttä. Aina nämäkään aineet eivät auta riittävästi.

Tuuheat kulmakarvat kauneusleikkauksella

Jos esimerkiksi kulmakarvojen tuuheus on toispuoleista eikä mikään konsti auta tuuhentamiseen, kannattaa vakavasti harkita kauneusleikkausta. Toimenpide on myös aiheellinen silloin, jos molemmat kulmakarvat ovat hyvin ohuet eikä niitä juurikaan ole. Miten on mahdollista saada tuuheat kulmakarvat? Millaisesta prosessista on kysymys? Kuten hiustensiirrossakin on ensin konsultaatio, jossa on mahdollisuus keskustella asiantuntijan kanssa siitä, miten on hyvä edetä, mitä prosessi vaatii ja onko se sinun kohdallasi mahdollista.

Yleistä on, että sinun on otettava kasvoistasi kuvia siten, että kirurgi näkee, millainen tilanne sinulla on. Niska toimii tässäkin tilanteessa luovuttaja-alueena. Kulmakarvat tarvitsevat sen verran vähän siirrännäisiä, joten niskaan ei juurikaan jää jälkiä. Istuttamistoimenpide vie aikaa pari tuntia ja tärkeintä tässä toimenpiteessä on se, että siirteet istutetaan oikeaan kulmaan ja kasvaessaan ne näyttävät hyvältä eivätkä eroa niistä karvoista, jotka kasvavat luonnollisesti. Se on myös huomioitava, että uudet kulmakarvat kasvavat jatkossa eri tavalla kuin aiemmin, koska ne on tehty hiuksista. Niissä on pituuskasvua huomattavasti enemmän ja siksi joudut niitä aikanaan leikkaamaan lyhyemmäksi.

Mihin pitää kulmakarvojen kasvussa varautua?

Kuten missä tahansa leikkauksessa, myös tässä on odotettavissa jonkinlaisia sivuvaikutuksia ja yleensäkin palautuminen normaaliin voi tapahtua eri tavoin, hitaammin tai nopeammin. Koska kyseessä on kirurginen toimenpide, leikkauksen jälkeen voi olla väliaikaista turvotusta silmien ympärillä. Se on nimeltään ödeema ja se tarkoittaa nesteen kertymistä ja pienen tulehduksen aiheuttamaa tilaa. Se on myös täysin normaali tapa, miten keho reagoi operaatioon. Tilanne yleensä helpottaa 48 tunnin kuluttua.

Kun haavat paranevat, tulee rupia haavan ympärille ja silloin onkin erittäin tärkeää, että niitä ei nypi eikä raavi. Tärkeää on, että siirteet eivät irtoa, koska se puolestaan heikentää siirteen eloonjäämistä. Tämän jälkeen on odotettavissa niin sanottu shokkikarvojenlähtö eli istutetut siirteet kokevat tietynlaisen trauma-altistumisen toimenpiteen aikana. Se ei sinällään ole vaarallista, koska ihon nystyt säilyvät siirteessä tämän tilanteen aikana. Tämän jälkeen onkin huomattavissa piikkiä istutetulla alueella ja se tarkoittaa, että uudet kulmakarvat kasvavat ja tulevat jossain vaiheessa esiin.

Toisinaan toimenpiteen alueella on tunnottomuutta, mutta sekin on vain väliaikaista. Hermot palautuvat vähitellen ja pian onkin todettavissa pientä pistelyä tai kutinaa, joka häviää kokonaan jonkin ajan kuluttua. Varsinaisia tuloksia on nähtävissä yleisemmin 3-4 kuukauden kuluttua toimenpiteestä. Mitä pidemmälle aika kuluu, sitä vähemmän on enää sivuvaikutuksia ja todelliset tulokset alkavat näkyä. Siksi onkin tärkeää noudattaa klinikalta saatuja ohjeita, että saavutettava tulos on luvattu. Se on ymmärrettävää, että tulosten kanssa saattaa olla malttamaton ja suuri järkytys on, että siirteet putoavat operaation jälkeen. Siirrännäiset antavat kuitenkin pysyvän tuloksen jatkoa ajatellen.

Picture of Maria

Maria

Maria on ammatiltaan terveydenhoitaja ja lisäksi hän on käynyt läpi ravitsemusterapeutin opinnot. Löydät kaikki Marian kirjoittamat artikkelit täältä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %