Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Kokemuksia hiustensiirron lisäksi – koe Istanbul

Ikoni
Haghia Sophia in Istanbul
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Vaikka hiustensiirto on jo suuri kokemus sinällään, kannattaa kuitenkin ottaa ilo irti ympäristöstään, sillä Istanbul on kokemisen arvoinen kaupunki. Jos vain suinkin vointi sen sallii, on mukava nähdä muutakin kuin se oman hotellin alue. Hotellitkin ovat kyllä todella ylellisiä ja monipuolisia, mutta kuinka usein tulee matkustettua näin kauas kotoa ja on mahdollista tutustua myös paikalliseen kulttuuriin. Ja sitähän todellakin riittää. Usein on tarjolla palveluita, joiden avulla pääsee liikkumaan pitkin kaupunkia vaivattomasti. Tällöin ei tarvitse kuluttaa myöskään energiaansa etsimällä keinoja, kuinka päästä vaikka Topkapın palatsia ihastelemaan.

Palatsi on rakennettu 1400-luvun lopulla ottomaanien vallattua Konstantinopolin. Palatsin alue on melko laaja ja sinne on sisäänpääsymaksu. Myös alueen sisäpuolella on joitain paikkoja, joihin vaaditaan erillinen maksu. Mutta tämä on kyllä sen arvoinen paikka, sillä tutustumista ja ihmeteltävää riittää. Ei Topkapın palatsia turhaan kutsuta Istanbulin ykkösnähtävyydeksi.

Sininen moskeija – vaikuttava ja silmiä hivelevän kaunis

Toinen paikka, joka kannattaa listalleen laittaa tutustumiskohteeksi, on Sininen moskeija. Kun itse odottelee pääsyä operaatioon, jossa luodaan täydellisen kauniit hiukset, voi samalla ihailla toisenlaista kauneutta. Se on rakennettu Hagia Sofian viereen tarkoituksenaan syrjäyttää sen asema maailman tärkeimmän moskeijan paikalta. Pääsymaksua moskeijaan ei ole ja ehkä senkin vuoksi sisäänpääsyä voi joutua odottelemaan. Ihmiset ovat kiinnostuneet kokemaan paikan tunnelman ja varsinkin turistiaikana jonoa muodostua melko nopeasti.

Jos moskeijaan menee sisälle asti, tulee muistaa noudattaa tärkeitä sääntöjä. Vain muslimit saavat käyttää pääovea, turisteille on omansa sivummalla. Kenkiä ei saa olla jalassa vaan ne tulee jättää säilytykseen ennen sisälle menoaan. Polvia ja kyynärpäitä ei saa esitellä, joten vaatteiden on oltava pitkähihaisia. Naisilta vaaditaan myös hiusten peittäminen. Yksi huomionarvoinen seikka on, että perjantaisin on rukouspäivä, jolloin on melko huono ajatus lähteä vierailemaan moskeijaan.

Rauhallista tutkiskelua operaation jälkeen

Koska itse hiustensiirto on kuitenkin se matkan pääasia, on myös muistettava kuunnella lääkärin ohjeet eikä innostua liikaa matkailusta. Operaation jälkeen ei tulisi rehkiä ja silloin voisikin jokin kiertoajelu olla mieluisa ajatus, ellei hotellissa rentoutuminen kiinnosta. Istanbul on suuri kaupunki ja nähtävää löytyy niin historiallisesta kuin modernimmastakin näkökulmasta. Paikallinen ruoka on ehdottomasti kokemisen arvoinen asia ja syöminenhän kyllä maistuu ennen ja jälkeen hiussiirteiden kiinnittämisen. Tärkeintä kuitenkin tällä matkalla luonnollisesti on, että tulokset hiustensiirrosta olisivat täydellisiä, mutta miksi ei nautiskella vähän muutakin.

Kebab nyt luonnollisesti on se, mikä tulee ensimmäisenä mieleen kun puhutaan turkkilaisesta ruoasta. Sitä onkin saatavilla runsaasti kaduilla ja ravintoloissa. Döner on hyvin suosittu, jossa kebablihaa löytyy pitaleivän välistä. Jälkiruokia ei sovi unohtaa, sillä ne vievät kielen mennessään. Erilaiset ihanat kakut ja leivokset täyttävät kahviloiden ja teehuoneiden vitriinejä. Erityisen tunnettu herkku on baklava. Se on filotaikinasta voita ja sokeria säästämättä valmistettu makea leivonnainen jonka sisältä löytyy pähkinöitä ja hunajaa.

Istanbul – Suuri basaari

Suuri basaari kannattaa siis käydä kokemassa jo ennen toimenpidettä. Siellä kohtaavat maailmat ja turistien puolella on melkoinen vilinä ja vilske käynnissä. Basaari on jaettu kahteen osaan, jossa toinen puoli on paikallisille tavalliseen arkikäyttöön ja toinen turisteille ihmeteltäväksi ja tuliaisten ostoa varten. Täällä kannattaa varautua kiihkeään tinkimiseen, jotta kokemus olisi täydellinen. 

Ostokset ja moskeijat eivät ole ainoita asioita, joita Istanbul tarjoaa kävijöilleen. Myös kauniita rantoja löytyy ja toki myös veneajeluita. Bosporinsalmella kulkee lauttaliikennettä tasaisin väliajoin ja se voi tuntua ehkä hieman arkiselle. Vaihtoehtona on kuitenkin erikseen järjestettyjä risteilyjä. Jos kuitenkin on vain muutaman päivän maassa, ovat nopeimmat lauttayhteydet ehkä paras tapa tutustua salmeen. Usein hiusoperaatioon tullaan vain muutamaksi päiväksi ja liikaa aikaa pitkiin risteilyihin ei ehkä jääkään.

Istanbul on monivivahteinen kaupunki

Moni asia loksahtaa paikalleen Turkissa. Itsetunto on voinut olla koetuksella huonojen hiusten vuoksi ja nyt se saadaan korjattua, Myös ehkä stressi vähenee, kun saa ihastella kaunista kaupunkia ja antaa muiden huolehtia asioista. Monet hiusklinikat tarjoavat loistavat palvelut kuljettajineen, jolloin itse saa nautiskella luksuselämästä, joka ei aivan kaikille meistä ole ollenkaan tavallista ja siitä jää loistavat muistot pitkäksi aikaa. Puhumattakaan upeista hiuksista, jotka pian kasvavat päälaella.

Picture of Maria

Maria

Maria on ammatiltaan terveydenhoitaja ja lisäksi hän on käynyt läpi ravitsemusterapeutin opinnot. Löydät kaikki Marian kirjoittamat artikkelit täältä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %