Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Hiustensiirtoleikkaus Suomessa vai ulkomailla?

Ikoni
Hiustensiirtoleikkaus tarjoaa pysyvän avun
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Monet joutuvat kamppailemaan hiustenlähdön kanssa. Pahimmillaan se vaikeuttaa jopa elämää, sillä harvenevia hiuksia hävetään. Häpeäminen ei kuitenkaan ole pakollista, sillä vaivaan on saatavilla apua. Hiustensiirtoleikkaus auttaa saavuttamaan jälleen tason, jossa hiuksia on runsaasti. Hiussiirtoon on olemassa monia vaihtoehtoja, sillä toimenpide voidaan tehdä eri tekniikoita hyödyntäen joko Suomessa tai ulkomailla.

Hiustensiirtoleikkaus suoritetaan päiväkirurgiana

Hiustensiirto suoritetaan aina päiväkirurgisena operaationa. Jos operaatiota pohtii vakavasti, kannattaa miettiä, tulisiko oma operaatio suorittaa Suomessa vai ulkomailla. Yleisesti ottaen operaation suorittaminen ulkomailla on edullisempaa, sillä Suomen hintatasoon vaikuttaa kirurgien korkeat palkat, yleisesti korkea hintataso sekä verot. Parhaimmillaan esimerkiksi Turkissa suoritettava hiustensiirtoleikkaus voi olla jopa yli puolet Suomen hinnoista, joten säästöä kertyy selvästi.

Operaatio on siinä mielessä helppo ja nopea toimenpide, että sellaisen saanut päästetään kotiin sairaalasta jo saman päivän aikana. Hiussiirtoon kuluva aika riippuu siitä, kuinka laajasta operaatiosta on kyse. Oman operaation suunnittelu kannattaa, sillä kyseessä on omaan elämään suuresti vaikuttava tekijä. Jos operaatio suoritetaan onnistuneesti, voi oma elämänlaatu kohentua huomattavasti.

Tohtori suunnittelee hiustensiirtoleikkausta

Hiustensiirtoleikkaus Suomessa

Suomessa suoritettava hiustensiirtoleikkaus on siis huomattavasti kalliimpi kuin ulkomailla. Suomessa tehtynä toimenpide hoidetaan aina klinikalla, jonka toimia valvotaan tiukasti. Tällöin klinikan hygieniataso, kirurgin taidot sekä kaikki muutkin ratkaisevat tekijät ovat vaaditulla tasolla. Toimenpiteeseen sisältyy usein takuu sen onnistumisesta ja jälkihoitoon saa kattavat ohjeet.

Tärkeää on myös se, että klinikka on lähellä. Sinun ei tarvitse matkustaa kauas toimenpidettä varten ja parhaassa tapauksessa pääset leikkauksen jälkeen suoraan kotiin lepäämään. Voit myös saada palvelua omalla äidinkielellä, mikä helpottaa kynnystä toimenpiteeseen lähtemiseen ja vähentää omaa stressiä, kun tietää, että tulee varmasti ymmärretyksi.

Monet eivät kuitenkaan halua maksaa hiustensiirtoleikkauksesta huimia summia. Suomessa toimenpiteelle voi tulla hintaa jopa 30 000 euroa riippuen käytettävästä tekniikasta ja toimenpiteen laajuudesta.

Hiustensiirtoleikkaus ulkomailla

Ulkomailla suoritettava hiustensiirtoleikkaus on monen suomalaisen valinta. Usein toimenpidemaana toimii Turkki, jossa hiustensiirrot ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Toimenpiteen hinta pyörii usein 1 500 euron ja 2 000 euron välillä. Hintaan kuitenkin vaikuttaa se, millä klinikalla toimenpide tehdään, mitä tekniikkaa käytetään ja haluatko mahdollisesti joitakin muita mukavuuksia.

Turkissa hiustensiirtoleikkaus tehdään myös klinikalla, ja hintaan sisältyy usein sekä itse toimenpide että yöpyminen hotellissa. Joissakin tapauksissa saatat saada myös lennot mukaan sekä mahdollisen jälkihoitopakkauksen, ruoan ja muita mukavuuksia. Useimmiten lennoista joutuu kuitenkin huolehtimaan itse, ja kaikista lisämukavuuksista saa pulittaa useamman ylimääräisen euron.

Jos päädyt lähtemään toimenpiteeseen Turkkiin, kannattaa ehdottomasti vertailla eri klinikoita keskenään. Klinikan valinta on nimittäin suuressa roolissa kun puhutaan onnistuneesta lopputuloksesta ja toimenpiteen sujuvuudesta. Yleisesti ottaen lääkärit ja klinikat ovat Turkissa huippuluokkaa, sillä suurin osa maailmalla olevista kirurgeista käy juurikin Turkissa hakemassa oppia alalle. Kaikki klinikat kuitenkin tarjoavat eri palveluja, joten ottamalla selvää asioista, voi säästyä monilta pettymyksiltä ja mahdollisilta lisämaksuilta.

Toimenpiteet hiustensiirron suorittamiseen

Hiussiirrot voidaan suorittaa käyttämällä muutamaa eri tekniikkaa. Yleisimmät tekniikat ovat joko DHI, FUE tai FUT. Tekniikat eroavat toisistaan jonkin verran muun muassa siinä, kuinka kauan toimenpide kestää, kuinka paljon on hiustensiirron hinta ja kuinka suuret arvet toimenpide jättää päänahkaan. Metodi valitaan aina henkilökohtaisesti jokaiselle. Kukaan ei voi tehdä valintaa itse, sillä jokaisen tulee keskustella asiasta oman kirurgin kanssa, joka tekee lopullisen päätöksen. Kirurgi ottaa huomioon muun muassa hiuslaadun, hiustenlähdön laajuuden sekä päänahan kunnon. 

FUE-tekniikka on yksi yleisimmistä hiustensiirtoleikkaukseen käytettävistä tekniikoista. Siinä karvatupet irrotetaan ja siirretään yksi kerrallaan. Toimenpide kestää muita toimenpiteitä kauemmin, ja se vaatii kirurgilta suurta tarkkuutta. 

FUT-tekniikalla siirretään muutaman hiustupen ryhmiä kerrallaan. Näin vältytään vahingoittamasta hiusjuuria ja toimenpiteen jälkeen hiukset kasvavat takaisin suuremmalla todennäköisyydellä.

DHI-tekniikka muistuttaa suuresti FUT-tekniikkaa. Se jättää päälakeen viivamaisen arven, minkä vuoksi tätä ei suositella lyhyttä hiusmallia suosiville.

Sisältääkö hiustensiirtoleikkaus riskejä

Jokaiseen toimenpiteeseen liittyy aina omat riskinsä – myös hiustensiirtoon. Lisäksi on aina mahdollista, että toimenpide ei syystä tai toisesta onnistukaan, ja saatat joutua uusimaan sen pariin otteeseen. Muita hiustensiirtoleikkauksen riskejä ovat muun muassa mahdollinen verenvuoto, päänahan tulehdukset, erilaiset arpeutumat tai epäluonnollisen näköinen lopputulos. Nämä ovat kuitenkin harvinaisia kaikilla, ja kirurgit ovat ottaneet kaikki riskit huomioon jokaisen potilaan kohdalla.

Picture of Maria

Maria

Maria on ammatiltaan terveydenhoitaja ja lisäksi hän on käynyt läpi ravitsemusterapeutin opinnot. Löydät kaikki Marian kirjoittamat artikkelit täältä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %