Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Hiussiirto parantaa itsetuntoa

Ikoni
hiussiirto
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Hiussiirto antaa monelle mahdollisuuden parempaan elämään. 40-65-vuotiaista enemmistö on kaljuuntunut ainakin osittain ja suurin osa heistä on tyytymättömiä tilanteeseensa. Hiustenlähtö aiheuttaa stressiä, ja kaljuuntumista yritetään peitellä mahdollisuuksien mukaan. Perinnölliselle hiustenlähdölle ei voi mitään, mutta yhä useampi on valmis kokeilemaan erilaisia hoitomuotoja. Itsetuntoa ja häpeän tunnetta halutaan parantaa, jotta elämänlaatu kohenisi.

Hiussiirtoa suunnitellessa on hyvä muistaa, että tulokset eivät näy heti. Joskus vaikutuksia voi joutua odottamaan jopa 9-12 kuukautta. Tulokseen vaikuttaa jokaisella yksilöllinen hiusten kasvunopeus. Siirrolla saadaan aikaan pysyvä ja luonnollinen lopputulos. Toipuminen on nopeaa, mutta muutaman viikon ajan toimenpiteen jälkeen on syytä välttää kovaa fyysistä rasitusta ja hikoilua. Kun malttaa noudattaa annettuja ohjeita tarkasti, se palkitsee myöhemmin.

Hiussiirto mahdollistaa paremman itsetunnon

 • Toipuminen hiustensiirron jälkeen on nopeaa
 • Itsetunto kohenee
 • Henkinen hyvinvointi kasvaa
Mies katsoo peiliin ja harkitsee hiussiirtoa

Kaljuuntuminen vaikuttaa elämänlaatuun – hiussiirto voi auttaa

Kaljuuntuminen on ikävä ja hävettävä asia, joka vaikuttaa itsetuntoon ja saattaa aiheuttaa muitakin psyykkisiä oireita. Hiustenlähtöön vaikuttavat perintötekijöiden ja testosteronin yhteisvaikutukset. Se ei ole vain vanhempien ihmisten ongelma, vaan sitä esiintyy nykyään myös yhä nuoremmilla. Jotkut saattavat miettiä hiusten lähtemistä ja kaljuuntumista jopa päivittäin, ja siitä puhuminen saattaa olla vaikeaa. Mieliala laskee asian vuoksi ja moni kokee kaipaavansa apua asiaan. Pahimmillaan työelämä ja ihmissuhteet kärsivät. Hiustenlähtöä voidaan nykyään onneksi tehokkaasti hidastaa tai pysäyttää. Hiustensiirto on hoitomuotona kasvava trendi, jota etenkin miehet suosivat.

Hiustenlähtöön saattavat vaikuttaa seuraavat asiat:

 • Perinnölliset tekijät
 • Sairaus tai lääkitys
 • Stressi
 • Hormonaaliset muutokset
 • Elämäntavat
 • Tapaturma
 • Pälvikaljuus

Hiussiirto parantaa monen itsetuntoa ja saa häpeän tunteen poistumaan. Perinnölliselle alttiudelle hiustenlähdön osalta ei voi mitään, mutta onneksi siihen on hoitokeinoja. Elämänlaatu kohenee siirteen ansiosta ja antaa aikaa keskittyä muuhun kuin kaljuuntumiseen. Kaljuuntuminen voi alkaa jo nuorella iällä ja näin ollen mielialakin laskee. Itsetunnon koheneminen on tärkeää henkisen hyvinvoinnin kannalta. Hoito-ohjeiden noudattaminen siirron jälkeen takaa hyvän lopputuloksen ja usein paras tulos on nähtävissä noin vuoden kuluttua hoidosta riippuen hiusten yksilöllisestä kasvunopeudesta.

Milloin hiussiirto on mahdollista?

Hiussiirto on hyvä hoitokeino kaljuuntumiseen, mutta kaikissa tapauksissa siitä ei ole apua. Jos kaljuuntuminen on seurausta tapaturmasta tai onnettomuudesta, on kyseessä hyvä ratkaisu. Myös perinnöllisestä hiustenlähdöstä kärsivät voivat hyötyä hiustensiirrosta, ja tulokset ovat usein näissä tapauksissa pysyviä.

Hiustensiirto on paras ratkaisu, jos:

 1. Kärsit perinnöllisestä hiustenlähdöstä
 2. Olet menettänyt hiuksesi onnettomuudessa tai tapaturmassa
 3. Hiustenlähtö johtuu pitkittyneestä stressistä
 4. Olet menettänyt hiuksesi kovan lääkityksen vuoksi

Lääkityksen seurauksena hiusten menettäminen ei ole mukavaa, mutta hiustensiirrosta kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Aina hiussiirto ei ole paras mahdollinen ratkaisu, sillä voi hyvinkin olla, että hiuksesi kasvavat takaisin, kun elimistösi palautuu. Jos näin ei kuitenkaan ole, voi toimenpide pelastaa hiuksesi ja itsetuntosi.

Milloin hiussiirto ei ole vaihtoehto

Hiustensiirtoa ei kannata suorittaa siinä tapauksessa, jos kärsit pälvikaljuudesta. Pälvikaljuudesta kärsivien keho nimittäin hylkii karvoitusta, eikä toimenpide auta ongelmaan pitkäaikaisesti. Myös stressistä ja hormonaalisista muutoksista kärsivien ei kannata sännätä toimenpiteeseen hyvin nopealla aikataululla, sillä joskus keho palautuu normaaliksi ja hiustenkasvu palautuu, kun keho siirtyy normaaliin rytmiin.

Syitä, jolloin hiussiirto ei ole paras valinta:

 1. Kärsit pälvikaljuudesta
 2. Sinulla on hormonaalisia muutoksia raskauden tai imetyksen vuoksi. 
 3. Kärsit hiustenlähdöstä kovan stressin seurauksena

Lääkärit tekevät hiussiirtoja myös stressin tai hormonaalisten muutosten vuoksi hiuksensa menettäneille. Tämän ei kuitenkaan tulisi koskaan olla ensimmäinen vaihtoehto, sillä hiusten kasvua saatetaan pystyä elvyttämään myös muilla keinoin. 

Kuinka vauhdittaa hiusten normaalia kasvua

Hiusten normaalia kasvua voidaan vauhdittaa myös luonnollisin keinoin. Ensimmäinen askel on kiinnittää huomiota omiin elintapoihin, sillä ne saattavat vaikuttaa huomattavan paljon myös hiuspohjan ja hiusten terveyteen. 

Kysy itseltäsi seuraavat asiat:

 • Saanko tarpeeksi unta?
 • Syönkö riittävän monipuolisesti?
 • Värjäänkö hiuksiasi turhan usein?
 • Saavatko hiukseni lepotauon permanenteista, suoristamisista ja vaalentamisista?

Turhan tiheä hiusten värjääminen tai permanenttien ottamien saattavat rasittaa hiusta niin paljon, että hiukset katkeilevat ja sitä myöten myös ohenevat. Pitämällä taukoa turhan tiheästä värjäyksestä tai vaihtamalla hiusvärit kasviväreihin, voi vaikuttaa normaaliin hiustenkasvuun ja edistää sitä. Myös riittävän monipuolinen ruokavalio on hyväksi hiuksille ja hiuspohjalle. Ruokavalion tulisi sisältää tarpeeksi vitamiineja, kivennäisaineita, proteiinia ja terveellisiä rasvoja.

Liian kiireinen arki ja vähäinen uni saattavat myös tehdä osansa hiustenlähdössä. Jos et ehdi levähtää tarpeeksi päivän aikana, keho stressaantuu. Pitkäkestoinen stressi aiheuttaa terveysongelmia, jotka näkyvät hyvin nopeasti myös hiuksissa.

Picture of Maria

Maria

Maria on ammatiltaan terveydenhoitaja ja lisäksi hän on käynyt läpi ravitsemusterapeutin opinnot. Löydät kaikki Marian kirjoittamat artikkelit täältä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %