Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Ohuet hiukset voivat murentaa itsetunnon

Ikoni
ohuet hiukset
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Ohuet hiukset voivat kuulostaa pieneltä ongelmalta, mutta kyse on elämänlaatuun huomattavasti vaikuttavasta seikasta. Pahimmillaan oma peilikuva ahdistaa ja masentaa. Joissakin tapauksissa hiusongelma eristää ihmisen sosiaalisesta kanssakäymisestä toisten kanssa. 

Hiukset voivat ohentua monesta syystä. Näitä ovat esimerkiksi ikääntyminen, erilaiset sairaudet, lääkitys ja hormonaaliset muutokset. Joissakin tapauksissa ohuen hiuslaadun taustalla on perimä. Myös sukupuoli vaikuttaa hiusten paksuuteen, ja esimerkiksi useimmat miehet kärsivät hiusten ohenemisesta jossakin vaiheessa elämäänsä.

Koska ohuet hiukset ovat yleinen ongelma, löytyy kauppojen hyllyiltä runsaasti erilaisia tuotteita, jotka lupaavat joko lisätä hiusten kasvua tai parantaa hiusten rakennetta. Osa valmistajista mainostaa tuotteidensa tekevän lähes ihmeitä muutaman käyttökerran jälkeen. Hyvällä hoidolla ja erikoistuotteilla hiukset saadaankin joissakin tapauksissa näyttämään paremmilta. Jos ohuiden hiusten taustalla olevat syyt ovat monimutkaisempia, ei ulkoisilla hoitotuotteilla voi useinkaan ratkaista ongelmaa pysyvästi.

Keinoja, joilla voit itse vaikuttaa hiustesi laatuun:

 • Syö monipuolisesti ja käytä tarvittaessa lisäravinteita
 • Juo riittävästi vettä
 • Huolehdi unensaannista ja vältä liiallista stressiä
 • Vältä liiallista A-vitamiinin saantia
Nainen katsoo peiliin ja hänellä on ohuet hiukset.

Ohuiden hiusten ongelmaan on useita ratkaisuja

Aina ohuet hiukset eivät ole omistajalleen maailmanloppu. Varsinkin moni mies ratkaisee ongelman ajelemalla päänsä kaljuksi, sillä joistakin naisista kalju tekee miehestä kiinnostavan. Joku toinen taas löytää ratkaisun erilaisista päähineistä. Markkinoilla on myös upeita, aidon näköisiä peruukkeja, joilla tukka muuttuu hetkessä juuri halutunlaiseksi. Aina on kuitenkin ihmisiä, jotka eivät tyydy pelkästään peittämään ongelmaansa. Varsinkin naiset kokevat ohuet hiukset itsetuntoa heikentäväksi. Näissä tapauksissa erittäin hyvä vaihtoehto on hiustensiirto. Hiustensiirrolla päänahkaan siirretään hiustuppia, joista myöhemmin alkaa kasvaa hiusta. Kokemukset hiussiirroista ovat hyviä, ja toimenpiteellä saadaan pysyviä tuloksia.

Ohuet hiukset on asia, jolle lähes jokainen haluaa tehdä jotain. Tärkeintä on alkuun selvittää syyt, jotka ovat johtaneet hiusten harvenemiseen tai laadun muuttumiseen ohuemmaksi. Sairauden ollessa kyseessä ongelma yleensä korjaantuu paranemisen tai lääkityksen myötä. Jos hiusten laatua ei voida ratkaisevasti parantaa vaikkapa erilaisilla hoitoaineilla, elämäntapamuutoksilla tai ongelma on geneettinen, kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja. Näin varsinkin siinä tapauksessa, että hiukset huonontavat elämänlaatua tavalla tai toisella. Yksi hyväksi koettu tapa on hiustensiirto, joka on nykytekniikoilla helppo ja vaivaton hoitomuoto ohuille hiuksille. Sitä varten ei tarvitse lähteä edes kauas, sillä hiustensiirto Suomessa on mahdollista. Suomen hinnat saattavat kuitenkin olla moninkertaiset ulkomaiden hintoihin nähden, eikä moni pistä pahakseen, jos pääsee toimenpiteen lomassa viettämään aikaa jossain lämpimässä maassa, kuten Turkissa.

Monet suomalaiset matkustavat Turkkiin halvempien hintojen perässä, mutta ennen matkan varaamista kannattaa ottaa yhteyttä klinikkaan, joka toimenpiteen tekee. Hiustensiirto ei sovi kaikille, ja sen vuoksi myös vaihtoehtoisia hoitomuotoja tulee harkita. Klinikka haluaa ensin konsultoida asiakkaitaan ja selvittää tilanteen perin pohjin.

Ohuet hiukset tuuheammiksi

Ohuet hiukset voidaan siis pelastaa monella eri tavalla. Jotta juuri sinun hiuksillesi löytyisi se oikea hoitomuoto, kannattaa sinun ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen. Nykyään on saatavilla ilmaisia konsultaatioita, joissa lääkäri käy tilanteesi läpi yksityiskohtaisesti. Näin voit saada pysyviä tuloksia, jotka vaikuttavat positiivisesti sekä ulkonäköösi että sitä myöden myös itsetuntoosi. Ohenevien hiusten kanssa ei kannata jäädä yksin, sillä kaikkeen on olemassa ratkaisu. 

Ratkaisu oheneviin hiuksiin voi olla jokin seuraavista:

 • Oikeanlainen ruokavalio
 • Elintapojen muutokset, kuten stressin hellittäminen
 • Mahdollisten lääkkeiden vaihtaminen toisiin
 • Hiuspohjan hoito
 • Hiustensiirto

Miten hiussiirto voi auttaa ohuista hiuksista kärsiviä?

Hiustensiirto on pysyvä ratkaisu kaljuuntumiseen silloin kun taustalla ovat joko perinnölliset syyt, sairaudesta tai onnettomuudesta johtuva kaljuuntuminen tai vaikka stressin myötä harvenevat hiukset. Jos oma keho puolestaan hylkii karvoitusta tai toisin sanoen sinulla on pälvikalju, ei hiussiirre tule pelastamaan asiaa pitkäaikaisesti. Moni lääkäri ei olekaan valmis tekemään hiussiirtoa sellaiselle henkilölle, joka ei tule hyötymään siitä pitkäaikaisesti.

Hiustensiirrossa terveitä hiustuppia istutetaan sille alueelle, joka kärsii hiusten ohenemisesta. Usein heti toimenpiteen jälkeen istutetut hiukset tippuvat pois, mutta ne alkavat kasvaa hiljalleen ja lopputulos on havaittavissa vasta useiden kuukausien jälkeen toimenpiteestä. Jos siis kaipaat ratkaisua hyvinkin nopeasti, ei hiustensiirto välttämättä ole paras ratkaisu. Jos taas olet valmis odottamaan ja voit sitoutua pidempiaikaisesti, kannattaa sinun ehdottomasti ottaa hiustensiirto harkintaan.

Milloin hiustensiirtoa ei kannata harkita:

 1. Ohuet hiukset voidaan pelastaa jollakin muulla tavalla, kuten ruokavaliolla tai hiuspohjan hoidolla.
 2. Sinulla on pälvikalju.
 3. Haluat tuloksia heti.

Milloin hiustensiirto voi olla hyvä ratkaisu:

 1. Hiusten ohenemiseen ei voida vaikuttaa millään muulla tavalla.
 2. Haluat pysyvän ratkaisun.
 3. Olet valmis odottamaan tuloksia useamman kuukauden ajan.
Picture of Maria

Maria

Maria on ammatiltaan terveydenhoitaja ja lisäksi hän on käynyt läpi ravitsemusterapeutin opinnot. Löydät kaikki Marian kirjoittamat artikkelit täältä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %