Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

5 syytä siirtyä no poo -hiustenpesuun

Ikoni
no poo hiustenpesu
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Monet meistä käyttävät shampoota päivittäin hiusten pesuun. Shampoot sisältävät kuitenkin usein runsaasti kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa hiuksia ja hiuspohjaa. Tämän takia monet ovat alkaneet siirtyä no poo -hiustenpesuun, joka tarkoittaa hiusten pesua ilman shampoota. Tässä artikkelissa esittelemme viisi syytä, miksi kannattaa harkita siirtymistä no poo -pesuun.

Syy 1: Vähemmän kemikaaleja

Shampoot sisältävät usein erilaisia kemikaaleja, kuten sulfaatteja, silikoneja ja hajusteita. Nämä aineet voivat vaikuttaa hiuksiin ja hiuspohjaan negatiivisesti, kuivattaa hiuksia ja aiheuttaa hiuspohjan ärsytystä. No poo -hiustenpesu vähentää kemikaalien käyttöä hiustenpesussa, mikä voi auttaa parantamaan hiusten kuntoa ja terveyttä. 

Vaihtoehtoisia pesumenetelmiä ovat esimerkiksi luonnonmukaiset shampoot, vähemmän kemikaaleja sisältävä shampoo hiustenlähtöön, hiuspohjan hierominen esimerkiksi maissitärkkelyksen kanssa tai huuhtelu esimerkiksi vedellä ja omenaviinietikalla.

Syy 2: Vähemmän hiusten rasvoittumista

Shampoissa olevat kemikaalit voivat poistaa liikaa öljyä hiuksista, mikä voi saada hiuspohjan tuottamaan lisää öljyä ja aiheuttaa hiusten nopeampaa rasvoittumista. No poo -hiustenpesu auttaa hiuspohjaa säilyttämään sen luonnollisen tasapainon öljyn tuotannossa, mikä puolestaan voi auttaa vähentämään hiusten rasvoittumista.

Syy 3: Vähemmän hiusten värjäystä

Jos värjäät hiuksiasi säännöllisesti, voit saada huomata, että hiusten väri haalistuu nopeasti ja hiusten terveys voi kärsiä. No poo -hiustenpesu voi auttaa säilyttämään hiusten värin paremmin ja välttämään liian usein värjäystä. Pesumenetelminä voi käyttää esimerkiksi kylmää vettä ja omenaviinietikkaa.

Syy 4: Vähemmän kustannuksia

Shampoon käyttöön liittyy monia kustannuksia, jotka voivat nousta korkeiksi pitkällä aikavälillä. Ensinnäkin, shampoon hankkiminen säännöllisesti voi tulla kalliiksi. Toiseksi, monet shampoot sisältävät kemikaaleja, jotka voivat vaurioittaa hiuksia, mikä puolestaan vaatii kalliimpia hoitotuotteita niiden korjaamiseksi. No poo -hiustenpesu voi olla edullisempi vaihtoehto, sillä se käyttää yksinkertaisempia ainesosia ja vähemmän tuotteita.

Jos haluat siirtyä no poo -hiustenpesuun, tarvitset vain muutamia perusaineosia, kuten soodaa, omenaviinietikkaa ja vettä. Nämä ainekset ovat edullisia ja helposti saatavilla useimmissa ruokakaupoissa. Yksi pullo shampoota voi maksaa useita euroja, kun taas no poo -hiustenpesuun tarvitsemasi ainekset voivat maksaa vain muutaman sentin.

Syy 5: Ympäristöystävällisempi vaihtoehto

Shampoon käytöllä on myös merkittäviä ympäristövaikutuksia. Useimmat shampoot sisältävät kemikaaleja, jotka ovat haitallisia ympäristölle ja voivat vaikuttaa haitallisesti vesistöihin ja eläimiin. Shampoon valmistus vaatii myös suuria määriä energiaa, vettä ja muita luonnonvaroja.

No poo -hiustenpesu on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska se käyttää vähemmän kemikaaleja ja tuotteita. No poo -pesuun tarvitsemasi ainekset ovat usein ympäristöystävällisempiä ja vähemmän haitallisia kuin shampoot. Lisäksi no poo -pesu voi auttaa vähentämään omaa hiilijalanjälkeäsi vähentämällä hiustenpesuun käytettyjen vesimäärien ja muiden luonnonvarojen määrää.

Johtopäätös

No poo -hiustenpesu on monella tapaa hyvä vaihtoehto perinteiselle shampoon käytölle. Se vähentää kemikaalien määrää, auttaa vähentämään hiusten rasvoittumista, säilyttämään hiusten värin paremmin ja säästämään rahaa. Lisäksi no poo -pesu voi olla ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä se vähentää kemikaalien huuhtoutumista viemäristä ja voi auttaa vähentämään omaa hiilijalanjälkeä.

On myös huomattava, että hiukset eivät välttämättä pidä liiallisesta kemikaalien määrästä, ja shampoon käyttö voi osaltaan vaikuttaa hiustenlähtöön. No poo -hiustenpesu voi auttaa pitämään hiukset terveempinä ja vähentää hiustenlähdön riskiä.

Jos olet harkinnut siirtymistä no poo -hiustenpesuun, nyt on hyvä aika kokeilla sitä. Muista kuitenkin, että siirtyminen shampoottomaan elämään voi viedä hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Anna itsellesi aikaa tottua uuteen pesurutiiniin, ja ole valmis kokeilemaan eri vaihtoehtoja löytääksesi itsellesi sopivimman tavan pestä hiukset.

Picture of Sanna E

Sanna E

Sanna on innokas kirjoittaja, joka paneutuu asiaan kuin asiaan luodakseen lukijoita varten täydellisiä oppaita. Tutustu Sannan kirjoittamiin teksteihin tarkemmin täällä.
Päivitetty 04/25/2023

Säästä jopa 70 %