Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Paras hiustensiirtomenetelmä vuonna 2021

Ikoni
I trying be the best doctor
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Tutkailimme hiukan tilannetta ja selvitimme, mitä kaikkea on tarjolla vuonna 2021. Jos vain koronatilanne helpottaa, niin silloin voi myös innokkaammin itse suunnitella hiustensiirtoa. Sekä tietysti siihen liittyvää matkaa. Emme tässä artikkelissa laita menetelmiä mihinkään paremmuusjärjestykseen vaan lähinnä katsomme, mitä on tarjolla. Kuten hyvin tiedämme, niin paras hiustensiirtomenetelmä ei ole itse päätettävissä vaan siihen vaikuttaa moni asia kuten hiusten paksuus, päänahan kireys sekä siirrännäisiä vastaanottavan alueen koko. Kirurgi ratkaisee käytettävän menetelmän.

Onko DHI paras hiustensiirtomenetelmä?

DHI on FUE -siirrosta kehittyneempi menetelmä ja jättää jälkeensä huomattavasti vähemmän arpeutumista kuin FUE. Tässä menetelmässä käytetään työkaluna ikään kuin kynää. Sen hieno kärki jättää päänahkaan vain pienen jäljen, koska viiltoa ei tarvitse tehdä. Tämän tekniikan myötä päästään hyviin lopputuloksiin. Se myös helpottaa kirurgien työtä ja nopeuttaa toimenpidettä. FUE on silti edelleen hyvin suosittu toimenpide.

FUT -siirto on edelleen suosittu, jos kaljuuntunut alue on varsin suuri. Ihoa ja hiustuppia otetaan kaistaleena, joten siitä syntyy myös isompi arpikudos. Ja tästä syystä myös paraneminen ottaa aikansa. Hyvällä hoidolla tämäkään menetelmä ei ole poissuljettu. Jokaiselle menetelmälle on tarkoituksensa eivätkä ne sulje toisiaan pois millään lailla. Ja siksi kokenut kirurgi tekee puolestasi ratkaisun, koska hän näkee heti, millä menetelmällä siirto on parasta tehdä.

Mitä uusia hiustensiirtomenetelmiä löytyy?

Perehdyimme kahteen vähän uudempaan tapaan ja toinen on niistä NeoGraft ja toinen SUT. Uusia menetelmiä kehittyy sitä mukaa kuin työkalut kehittyvät, joten uskomme, että joka vuosi saamme kuulla jotakin uutta. Se vie aikansa, kun kirurgit opettelevat uudet menetelmät. Uudet menetelmät ovat alkuun myös huomattavasti kalliimpia kuin vanhat, mutta halpenevat huomattavasti yleistyessään.

NeoGraft

NeoGraft on hyvin samantapainen menetelmä kuin FUE. Erona niillä on se, että FUE -tekniikalla yksittäiset karvatupet kerätään manuaalisesti, niin NeoGraftissa työ on puoliautomaattista. Karvatupet otetaan talteen kuin imukupilla eikä kirurgin myöskään tarvitse tehdä viiltoja karvatupille, koska työkalu tekee viillon ja implantoi tupen samanaikaisesti. Tämä toimenpide sopii sekä miehille että naisille.

SUT-menetelmä

SUT-menetelmä on suhteellisen uusi ja se on varsin mielenkiintoinen. Kaikkia menetelmän vaiheita ohjaa lääkäri ja ne tehdään automaattisilla laitteilla. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että siirrännäiset erotellaan laserleikkauksella ja sen jälkeen jäädytetään. Tämä vaihe on siksi, että sen ansiosta vain hyvin pieni osa hiusjuurista menetetään. Varsinaista leikkausta ei siis tarvita. Ja tästä toipumisaika on suhteellisen lyhyt.

Mikä on paras hiustensiirtomenetelmä maailmalla?

Kyselimme vähän mielipiteitä, mikä menetelmä on paras maailmalla tällä hetkellä ja mikä vaikuttaa suosituimmalta. Pienen tutkimuksen jälkeen saimme todeta, että FUE hiustensiirto pitää edelleen pintansa. Se voidaan tehdä joko täysin manuaalisesti tai robottiyksikön kautta. Tämä riippuu aivan klinikan mahdollisuuksista. Toimenpiteen pituus sekä kustannus määräytyvät sen mukaan paljonko siirrännäisiä tarvitaan eli miten isoa aluetta on tarkoitus peittää.

Tämän menetelmän jälkimainingeissa hiukset kasvavat samalla tavalla kuin luovuttaja kohdassa. Eli siirretyt hiukset ‘eivät tiedä’, että niitä on siirretty. Noin vuoden kuluessa operaatiosta näkee lopullisen tilanteen. Silloin näkee selvästi, miten hiukset kasvavat ja peittävät ennen kaljua osuutta. Toisin sanoen tuloksista ja uudesta ulkomuodosta pääsee nauttimaan 6-12 kuukauden kuluttua operaatiosta. 

Millaisia menetelmiä on tulossa lähitulevaisuudessa?

Näiden hyviksi todettujen toimenpiteiden jälkeen on toki tulossa aina jotakin uutta. Yksi näistä on kantasolusiirto. Siinä ideana onkin ottaa kudos potilaalta ja solujen lisääntymisen ansiosta ne voidaan jonkin ajan kuluttua implantoida potilaaseen. Eikä kaikki tietenkään jää tähän, vaan tutkimuksen alla on myös se, että voidaanko tällaisessa tapauksessa hyödyntää soluja, jotka on otettu toiselta henkilöltä. Tosin tässä onkin mielenkiintoista se, kuinka implantit eroavan omasta hiuksen väristä.

Kantasolun siirto vaatii vielä paljon tutkimusta ennen kuin se on valmiina käytettäväksi. Ja siihen asti käytössä on tutut ja luotettavat menetelmänä. FUE pysyy omalla tavallaan standardina, mutta mielenkiinto säilyy uusia menetelmiä odotellessa. Varsinkin kantasolu -menetelmä on vielä niin alkutekijöissään, että sen tuloksia joutuu vielä odottelemaan vuoden tai kaksikin ennen kuin saadaan edes jonkinlaisia näkyviä tuloksia. Meillä on silti useampia metodeja käytettävissä, joten jokaiselle löytyy omansa. Hinnat vaihtelevat niiden mukaan ja sen mukaan, paljonko siirrännäisiä on istutettava.

Picture of Sanna E

Sanna E

Sanna on innokas kirjoittaja, joka paneutuu asiaan kuin asiaan luodakseen lukijoita varten täydellisiä oppaita. Tutustu Sannan kirjoittamiin teksteihin tarkemmin täällä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %