Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Hiustensiirrot tehdään eri tekniikoita käyttäen

Ikoni
hiustensiirrot
Tilaa uutiskirje

Saa alennuskoodeja ja pysy ajan tasalla hius- ja kauneusasioissa.

Hiustensiirrot auttavat kaljuuntumiseen ja hiusten ohenemiseen, sillä hiustensiirron yhteydessä siirretään elinvoimaisia karvatuppia muualta kehosta halutulle alueelle. Yleensä hiustensiirto tehdään päälaen kaljulle tai kaljuuntuvalle alueelle, mutta sillä voidaan korvata myös muiden alueiden karvoituksen vähenemistä. Ennen varsinaista toimenpidettä varataan konsultaatioaika, jossa tarkistetaan asiakkaan tilanne sekä tehdään arvio hoidon onnistumisesta. Samalla tarkentuu se, minkä hintainen toimenpide tulee olemaan.

Hiustensiirtoon on olemassa erilaisia tekniikoita, joita klinikat käyttävät tilanteen mukaan. Ennen tekniikan valitsemista klinikka haluaa konsultoida asiakasta ja kartoittaa tilanteen. Näin klinikka valitsee varmasti juuri sen oikean tekniikan, joka sopii potilaan hiuslaadulle, hiustenlähdön laajuudelle ja ihotyypille.

Nainen keskustelee kirurgin kanssa hiustensiirroista.

Hiustensiirrot erilaisilla tekniikoilla

Yleisimmät hiustensiirtotekniikat ovat FUE, FUT ja DHI. Tekniikat vaihtelevat hieman keskenään muun muassa toimenpiteen keston, paranemisajan ja lopputuloksen mukaan. Toiset tekniikoista vievät kauemmin aikaa ja toiset niistä eivät edes välttämättä vaadi hiusten ajelemista. Seuraavaksi kurkistamme jokaisen tekniikan taakse.

FUT-tekniikka

FUT-tekniikassa hiuksia siirretään yleensä takaraivon alueelta tai pään sivuilta, josta kirurgi poistaa pienen ihoalueen ja istuttaa sen halutulle alueelle. Toimenpiteessä siirretään muutama hiustuppi samassa ryppäässä, jolloin mukana tulee myös hermoja ja talirauhasia. Tekniikka sopii hyvin suurien kaljujen alueiden korjaamiseen, ja sitä suositaankin sen hyvien lopputulosten vuoksi. Riski hiusjuurten vahingoittamiseen on tällä tekniikalla hyvin pieni, ja hiusten kasvu saadaan palautettua jopa 90 prosenttisesti.

FUE-tekniikka

Toinen yleinen tekniikka on FUE, jossa karvatupet otetaan yksitellen irti pienellä poralla ja istutetaan uudelleen kaljuun kohtaan. FUE-tekniikka sopii erinomaisesti lyhyille hiuksille, sillä siitä jää todella pienet arvet päälakeen. Tällä tekniikalla riski hiusjuuren vahingoittamiseen on suurempi kuin FUT-tekniikalla. Lisäksi siirretyistä hiuksista saadaan kasvamaan lopulta hieman vähemmän uusia hiuksia kuin FUT-tekniikalla. 

DHI-tekniikka

DHI-tekniikka tarkoittaa suoraa hiussiirtoa, jossa tekotapa vastaa hyvin pitkälti FUT-menetelmää. Hiuksia siirretään useamman hiuksen ryppäissä ja menetelmä jättää päälakeen viivamaisen arven. Koska hiuksia siirretään useampia kerrallaan, ei toimenpide vie paljoa aikaa. 

Hiustensiirron todellinen lopputulos nähdään vasta kuukausien kuluttua

Jokainen ihminen on yksilö ja näin ollen hiusten kasvunopeus vaihtelee. Todellisen lopputuloksen näkeminen kestää ihmisestä riippuen noin 6-12 kuukautta, sillä hiussiirron kehittyminen vaatii reilusti aikaa. Ei kannata siis heti tehdä johtopäätöstä toimenpiteen onnistumisesta, vaan antaa kärsivällisesti ajan kulua. Hiusten kasvuun vaikuttavat hyvin monet tekijät, joten konsultaation yhteydessä kannattaa kysyä esimerkiksi ravintosuosituksia sekä muita vinkkejä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Yhdessä oikean tekniikan ja jälkihoidon kanssa tulokset ovat yleensä loistavia ja hiussiirre näyttää luonnolliselta osalta sinua.

Hiustensiirrot suoritetaan käyttämällä erilaisia tekniikoita, joista voit valita yhdessä ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Klinikoilla on käytössään useita eri hiustensiirtoon tarkoitettuja tekniikoita, joten niistä löytyy sopiva vaihtoehto erilaisille hiustyypeille ja muille asiakkaan vaatimuksille. Eri tekniikoista ja niiden soveltuvuudesta saat lisätietoa varaamalla konsultaatioajan klinikalta. Konsultaation voi tehdä kätevästi netissä, jolloin sen voi tehdä vaivatta kotoa käsin. Toimenpiteen jälkeen kannattaa huolehtia tarkasti hiussiirteen hoidosta ja noudattaa tarkoin annettuja ohjeita. Näin varmistat hiustensiirron onnistumisen ja parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Mitä tapahtuu hiustensiirron jälkeen?

Jokaisen päänahka reagoi hiustensiirtoon eri tavalla. Joillakin oireet ovat pienempiä kuin toisilla ja toiset kärsivät useammista oireista. Hiustensiirron jälkeen voi esiintyä jotakin seuraavista oireista:

  • Hiusten oheneminen
  • Kaljut läikät päälaella
  • Päänahan ja otsan turvotus
  • Päänahan kutina ja punoitus

Hiustensiirrot voivat siis aiheuttaa hetkellisesti jopa hiusten ohenemista, eikä sitä kannata pelästyä. Päänahka saattaa joutua niin sanottuun shokkitilaan, jonka seurauksena hiuksia tippuu. Kyseessä on kuitenkin ohimenevä reaktio ja tilanne tasaantuu ajan kuluessa. Myös mahdollista kutinaa voi esiintyä päänahassa, ja sitä voidaan hoitaa lääkärin määräämillä shampoilla, hoitoaineilla ja suihkeilla. Päänahkaa ei missään nimessä kannata raapia, ettei vahingoita istutettuja hiustuppia.

Hiustensiirrot ja riskit

Hiustensiirrot sisältävät myös riskejä, jotka ovat kuitenkin todella harvinaisia, mutta ne kannattaa aina ottaa huomioon toimenpidettä harkittaessa. Hiussiirto ei myöskään aina tuo haluttua lopputulosta yhdellä kertaa, vaan toimenpiteen saattaa joutua uusimaan jopa pari kertaa. Jokaisen toimenpiteen myötä myös siihen liittyvät riskit kasvavat.

Toimenpiteeseen liittyy seuraavia riskejä:

  • Päänahan tulehdukset
  • Verenvuoto
  • Arpeutumat päänahassa
  • Epäluonnollisen näköinen lopputulos

Hiussiirto on aina kirurginen toimenpide ja sen sisältämien riskien vuoksi se kannattaa toteuttaa klinikalla, joka on luotettava. On hyvä, jos asiansa osaava lääkäri on lähellä mahdollisen verenvuodon ja komplikaation tapahtuessa. Riskit ovat kuitenkin harvinaisia, mutta ennen päätöksen tekoa kannattaa harkita vakavasti, onko valmis ottamaan riskin siitä, että kaikki ei välttämättä menekään toivotulla tavalla.

Picture of Sanna E

Sanna E

Sanna on innokas kirjoittaja, joka paneutuu asiaan kuin asiaan luodakseen lukijoita varten täydellisiä oppaita. Tutustu Sannan kirjoittamiin teksteihin tarkemmin täällä.
Päivitetty 05/15/2023

Säästä jopa 70 %