Asiakkaamme arvostelevat meidät 9.2 / 10
4.7/5

Oletko alkanut miettimään hiustensiirron tekemistä? Yksi esimmäisistä selvitettävistä asioista lienee se, kuinka hiustensiirto toimii. Hiusimplantti on suuri askel elämässä ja sen lopputuloksesta saa nauttia koko loppuelämänsä ajan. Kyseessä on kuitenkin suuri hankinta, joten on luonnollista, että mielessä pyörii paljon kysymyksiä.

Kysyimme hiustensiirtoekspertiltä Vitor Miguel Fabiãolta, kuinka hiustensiirto oikein käytännössä toimii, jotta voit tuntea olosi 100% valmistautuneeksi hiustensiirto operaatioon.

Tältä sivulta voit lukea, mitä voi odottaa ennen kuin hiusimplantti laitetaan, sen aikana ja sen jälkeen.

Vastauksia: miten hiusimplantti toimii?

Halusitko tietää, kuinka hiustensiirto toimii? Annamme siihen vastauksen alla. Käydäänpä läpi hiusimplantti prosessia päivä päivältä jotta tiedät, mitä milloinkin tapahtuu.

Hiustensiirto online konsultaatio

Löydä klinikka joka sopii sinulle ja budjetillesi ja vastaa kaikkiin hiustensiirtoon liittyviin tarpeisiisi ja kysymyksiisi.

Kun olet päättänyt keskustella hiuskadostasi hiustensiirtoklinikan kanssa, on ensimmäinen askel hiusimplantti online konsulataatio. Tämän ei tarvitse tapahtua vain yhden klinikan kanssa, vaan halutessasi voit sopia konsultaation useamman klinikan kanssa. Me hiustensiirto.netillä yleensä sovimme sinulle 3-4 puhelua sinulle sopivien klinikoiden kanssa valitsemallasi alueella.

Noudata näitä askelia prosessin aloittamiseen:

Täytä nopea esitietokyselymme. Tässä vastaat muutamiin kysymyksiin koskien hiuskatosi laajuutta, aikaisempia hiustoimenpiteitä, hiusväriäsi jne. Lähetämme tietosi eteenpäin klinikoille, jotta et joudu vastaamaan samoihin kysymyksiin monta kertaa.

Yhteydenotto asiantuntijaltamme: Sinut yhdistetään asiantuntijaamme WhatsAppin, Facebook Messengerin tai Telegramin kautta. Pyydämme sinulta kuvia päänahastasi klinikoiden kanssa jaettavaksi ja keskustelemme henkilökohtaisista tavoitteistasi hiustensiirron suhteen. Asiantuntija neuvoo sinua muun muassa siinä, millainen hiustensiirto sinulle sopii parhaiten.

Ajanvaraus hiustensiirto online konsultaatioon: Esittelemme sinut valitsemillesi klinikoille ja yhdistämme sinut klinikkaan online konsultaation sopimiseksi.

Online konsultaation aikana: Online hiustensiirto konsultaatio klinikan neuvonantajan kanssa kestää noin 30 minuuttia ja suoritetaan suojatun videoyhteyden välityksellä.

Videoyhteyden aikana käydään yhdessä läpi esitietokyselyyn täyttämäsi tiedot ja kuvasi jotta voidaan suunnitella paremmin hoidon jatkoa. Neuvonantaja kertoo sinulle eri hiustensiirto metodeista kuten FUT, FUE, DHI sekä ei-kirurgisista vaihtoehdoista. Yhdessä neuvonantajan kanssa voitte miettiä, millainen hiusimplantti juuri sinun tilanteeseesi sopii kaikkein parhaiten.

Online konsultaation perusteella saat sitomattoman tarjouksen klinikalta. Voit saada tarjouksen useammalta klinikalta ja valita niistä sen, joka sopii sinulle kaikkein parhaiten hinnan, kohteen ja sisällön puolesta. Online konsultaatio on täysin ilmainen.

Kohteeseen matkustaminen

All-inclusive -paketit

Yhteistyökumppaneinamme toimivat hiustensiirtoklinikat tarjoavat aina all inclusive -hiustensiirtopaketteja. Ne sisältävät englanninkielisen kuljettajan, joka hakee sinut lentokentältä ja kuljettaa sinut hotellille. Hiustensiirto on yleensä 3 päivän pituinen prosessi, joka sisältää konsultaation paikan päällä, itse hiustensiirron ja kliinisen pesun päivää operaation jälkeen.

Huomioitavaa ja ohjeita noudatettavaksi 1-2 viikkoa ennen toimenpidettä:

Miten hiusimplantti toimii – päivä 1

Konsultaatio klinikalla

Päivää ennen itse hiustensiirtotoimenpidettä vierailet klinikalla ja tapaat hiustensiirto kirurgisi käydäksesi tämän kanssa operaation läpi suullisesti vielä kertaalleen. Tämän konsultaation aikana lääkäri pääsee myös tutkimaan hiuksesi fyysisesti ja päättää kanssasi sopivimmasta luovuttaja-alueesta. Muista kysyä tässä vaiheessa kaikki mahdolliset mielesi päällä olevat kysymykset, jotta voit mennä toimenpiteeseen turvallisin ja luottavaisin mielin.

Huomioitavaa 24 tuntia ennen kuin hiusimplantti laitetaan

Hiusimplantti päivä 2

Hiustensiirto

Leikkauspäivä on viimein koittanut ja toimenpide on vain muutaman tunnin kuluttua. Odottaessasi ohjeita kirurgiltasi sinun on oltava täydellisen rentoutunut ja varma siitä, että haluat lähteä operaatioon. Valitsemastasi toimenpiteestä riippuen operaation valmistautumistoimenpiteet saattavat vaihdella hieman, mutta sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin noudattaa sinulle annettuja ohjeita. Alla oleva aikajana antaa pienen yleiskatsauksen siihen, mitä voit odottaa hisutensiirroltasi toimenpidepäivänä.

Näin valmistaudut hiusimplantti päivänä

Mitä odottaa leikkauspäivänä – operaatio askel askeleelta

1. Hiusrajan piirto

Leikkauspäivä alkaa hoitajien tai muun hoitohenkilökunnan kuljettaessa sinut leikkaussaliin, jossa toimenpide lopulta tapahtuu. Sinua pyydetään pukemaan päällesi steriili klinikan tarjoama leikkauskaapu. Hiusrajasi merkitään alkoholipohjaisa mustetta sisältävällä kynällä päänahkaasi. Sinun on hyväksyttävä piirretty hiusraja ennen kuin operaatio voi alkaa – näin varmistetaan se, että lopputulos on varmasti juuri sitä, mitä olet odottanut.

2. Hiusten ajaminen

Olemassa olevan hiuksen ajelu ei välttämättä ole kovinkaan dramaattinen liike monissa hiustensiirtotapauksissa. Hiusten ajaminen ja sen laajuus riippuu valitsemastasi tekniikasta. Toinen sitä määrittävä tekijä on siirtoon tarvittavien luovutusalueiden määrä. Mikäli päädyt vaikkapa hiustupen siirtoon (follicular unit transplantation -metodi eli FUT), leikataan luovuttajaliyuska jo etukäteen hiustensiirtoa varten. Hiustupen luovutuksessa (follicular unit extraction -metodi eli FUE) tai muissa samankaltaisissa tekniikoissa kuten suora hiusimplantti (direct hair transplantation -metodi eli DHI) kirurgi selvittää ajamisen tarpeenskannauksen yhteydessä. Joka tapauksessa on hyvä idea ajaa iukset ennen hiustensiirtoa infektioriskin pienentämiseksi.

3. Paikallispuudute

On tärkeä muistaa, että ennen hiustensiirron aloittamista alue puudutetaan paikallispuudutteella. Kirurgi päättää puudutettavien alueiden määrästä ja tarpeesta. Yleensä puudute injektoidaan luovuttaja-alueiden ympäristöön ja lisäksi tarpeen mukaan mahdollisiin viiltokohtiin. Juurikin puudutteen ansiosta hiusimplantti on prosessina normaalissa tapauksessa täysin kivuton.

4. Siirrännäisen kerääminen

Tähän kohtaan mennessä lienet tietoinen siitä, että luovuttajahius kerätään todennäköisesti päänahastasi tai keholtasi. Tämä riippuu suuresti hiusten tiheydestä pääsi mahdollisilla luovuttaja-alueilla. Keräys suoritetaan mekaanisesti eli käsin. FUT-tekniikassa luovuttaja-alue poistetaan päänahaltasi kirurgisesti puuduttamalla alue ensin paikallispuudutteella.

Joissakin metodeissa keräys tapahtuu puolestaan hieman eri lailla. Esimerkiksi FUE-metodin tapauksessa kerättävät hiukset eristetään. Erityksen jälkeen ne kerätään yksitellen steriileillä lääkepihdeillä. Kerättävien hiustuppien määrä riippuu kaljujen kohtiesi laajuudesta.

Mikäli kalju alueesi on erityisen laaja, kirurgi saattaa poistaa enemmän hiusta luovuttaja-alueeltasi. Heti keräyksen jälkeen hiukset asetetaan HypoThermosol -liuoksella täytettyyn petrimaljaan. Tämä vaihe saattaa kestää jopa kolme tuntia riippuen toteutusmetodista.

5. Hiustuppien erottelu

Hiustuppien erottelulla viitataan siihen prosessiin, jossa yksittäiset hiustupet erotellaan hiustuppiyksiköstä. Tämän jälkeen ne asetetaan HypoThermosol -liuokseen. Kirurgi istuttaa pääasiassa juuria, joissa on yksi tai kaksi hiusta. Tällä yritetään saavuttaa luonnollisempi lopputulos. Tästä syystä juuria voidaan joutua erottelemaan. Yleensä kolme tai useampia hiuksia sisältävät juuret istutetaan päänahan keski- ja takaosaan.

6. Kanavien avaaminen

Kanavien avaamiseen käytetään joko ruiskuneulaa tai mikrokokoista skalpelliterää, joiden avulla lävistetään päänahan pintaa. Tämä on tärkeä vaihe hiusten istutukseen tarvittavien kanavien avaamisessa. Joissakin metodeissa käytetään apuna kynää, joka yhdistää kanavien avaamisen ja tupen istutuksen yhteen vaiheeseen. Tämä prossessi vie maksimissaan kolme tuntia riippuen tarvittavien viiltojen ja avattavien kanavien määrästä.

7. Hiustuppien istuttaminen

Viimeinen vaihe on hiustuppien istuttaminen avattuihin kanaviin. Tämä tapahtuu hieman eri keinoin riippuen valitsemastasi metodista, mutta joka tapauksessa se on tarkkaa käsityötä, jossa hiustupet istutetaan lopullisille paikoilleen päänahkaasi. Myös tämä vaihe hiustensiirrossa on täysin kivuton, sillä alue puudutetaan ennen toimenpidettä ja paikallinen puudute pitää alueen tunnottomana koko toimenpiteen ajan.

Hiustensiirto päivä 1 operaation jälkeen

Kliininen pesu klinikalla

Päivää leikkauksen suorittamisen jälkeen potilaiden tulee vierailla klinikalla päänahan pesussa. Hoitaja aloittaa toimenpiteen huhtelemalla päänahan varovasti lämpimällä vedellä. Tätä seuraa erityisen aineen levittäminen veritulppien päälle niiden huuhtelemisen helpottamiseksi. Hoitajat noudattavat toimenpiteen osalta protokollaa, jonka avulla siitä ei aiheudu ongelmia potilaalle.

Hiusimplantti paraneminen

Suurin osa potilaista pystyy palaamaan töihin 2-5 päivän sisällä operaatiosta. On kuitenkin huomion arvoista, että siirretty hius saattaa pudota täysin pois ensimmäisen 3 viikon aikana, minkä jälkeen tilalle alkaa kasvaa uutta hiusta muutaman viikon tai muutaman kuukauden kuluessa. Suurin osa potilaista raportoi uudesta kasvusta ensimmäisen kuuden kuukauden aikana operaation jälkeen. Älä siis säikähdä niin sanottua shokkilähtöä, vaan odota uuden hiuksesi kasvamista kärsivällisesti.

Hiustensiirto – hoito operaation jälkeen

Kuinka pitkään hiustensiirto kestää?

On varsin yleistä, että hiustensiirtoleikkauksen jälkeen päänahassasi saattaa tuntua kevyttä kuumotusta tai pientä turvotusta siirtokohtien paikkeilla. Nämä oireet katoavat yleensä muutamien päivien kuluessa ja siitä saattaa ensiintyä ensimmäisten 2-3 viikon aikana operaatiosta. Mikäli oireet alkavat huolestuttamaan, voit aina ottaa yhteyttä sinut operoineeseen klinikkaan.

Tämän jälkeen alat huomaamaan uuden hiuksen kasvua istutuspaikoissa. Toivomme, että olet oppinut jotakin uutta hiustensiirrosta, saanut hyviä vinkkejä ja ymmärrystä siihen, miten hiustensiirto toimii. Mikäli jokin jäi vielä askarruttamaan, ota rohkeasti meihin rohkeasti yhteyttä ja autamme sinua löytämään vastauksen mielesi päällä oleviin kysymyksiin ja huolenaiheisiin! Täydellinen hiusimplantti, täältä tullaan.

Säästä jopa 70 %